11/04/2013

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη για τα ποσοστά ανεργία στη χώρα μας τον Ιανουάριο το 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπ. Εργασίας για τα ποσοστά ανεργία στη χώρα μας τον Ιανουάριο το 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του Υπ. Εργασίας περί δήθεν έναρξης μείωσης της ανεργίας και επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η συνέχιση από την τρικομματική κυβέρνηση των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (35% μέσα στο 2013) και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και παραγωγικών υποδομών.

Η σταθεροποίηση του ποσοστού της ανεργίας των νέων λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το 60% τους οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά αλλά κυριολεκτικά σε κοινωνική γενοκτονία.

Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στο λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη.