05/12/2013

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς -- Όλοι και Όλες στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των συνδικάτων το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 6 μμ, μέρα ψήφισης του μνημονιακού προϋπολογισμού 2014

• ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ
  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Η αισχρή, βίαιη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιζόμενους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η μνημονιακή, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σχεδιάζει να υλοποιήσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 , με τον οποίο εισάγονται νέα, βάρβαρα μέτρα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η δραματική μείωση των δαπανών για Υγεία, Περίθαλψη, Κοινωνική Ασφάλιση και το περαιτέρω «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων θα έχουν  τραγικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, οδηγώντας σε πλήρη διάλυση το κοινωνικό κράτος και στην απόλυτη εξαθλίωση την πλειοψηφία των πολιτών.

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι θα συνεχίσουν να αποτελούν τα μεγάλα θύματα της άγριας φοροεπιδρομής  την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι «έχοντες», οι μεγαλοφοροφυγάδες και οι λαθρέμποροι πετρελαίου. Η αύξηση των «χαρατσιών» που ετοιμάζουν, οι μαζικοί πλειστηριασμοί, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και η πλήρης διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, αν υλοποιηθούν, θα μετατρέψουν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική και οικονομική έρημο.

Τα αποτελέσματα αυτής της κοινωνικά βάρβαρης πολιτικής παράγουν «πλεονάσματα ανέργων», με τον αριθμό τους το 2014 να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο(!), καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ανεργία.

Απέναντι σε αυτόν τον προϋπολογισμό και τις εξοντωτικές του πολιτικές για τον κόσμο της εργασίας δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση. Αντίσταση για να πέσει αυτή η κυβέρνηση της μνημονιακής καταστροφής.

Αντίσταση μέχρι την προοδευτική ανατροπή!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!