21/02/2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Θανάση Πετράκο, Θοδωρή Δρίτσα και Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής (Γάκη Γεώργιος, Τσέκα Δημήτριος, Καπετάνιο Στράτο, Πέππα Χρίστο και Τζιντζηρα Γεώργιο).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την έως τώρα στήριξη και ζήτησαν την συνέχιση της στήριξης στον αγώνα τους για να ανακληθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των 192 από τους 265 εργαζομένους της επιχείρησης και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση προς όφελος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας. Ζήτησαν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 26/2 στην συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και τόνισε ότι τα προβλήματα στον κλάδο της χαλυβουργίας είναι αποτέλεσμα  των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας, των δημοσίων έργων και της διάλυσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Επίσης σοβαρό ζήτημα είναι η αύξηση του ενεργειακού κόστους το οποίο είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ιδιωτικοποίησης στην ενέργεια και της προκλητικής στήριξης των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο οι οποίοι το 2013 πήραν πάνω από 470 εκατομμύρια επιδοτήσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του κόστους ενέργειας, τόνισαν δε ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και τα μέτρα που ανακοίνωσε δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιωτών στο χώρο της ενέργειας.

Τόνισαν ότι μοναδική λύση βρίσκεται στην ανατροπή τον νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών οι οποίες έχουν οδηγήσει την οικονομία σε κατάρρευση και την κοινωνία σε απόγνωση.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε  ότι θα παρευρίσκεται στην σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 26/2 στο ΥΠΕΚΑ

Το Γραφείο Τύπου