30/04/2014

Σχόλιο του Δημ.Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, υπευθύνου ΕΕΚΕ Εργασίας για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί μη μείωσης συντάξεων στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε.

Η διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας περί μη μείωσης των συντάξεων είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα

Η σημερινή διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας περί μη νέας μείωσης των συντάξεων, είναι, όπως ;και πολλές αντίστοιχες που έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Οι εφάπαξ παροχές ήδη μειώθηκαν μέχρι και 83% από τον φετινό Ιανουάριο και οι επικουρικές μειώνονται δραστικά από τον ερχόμενο Ιούλιο. Επίσης και οι κύριες συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα  από 1/1/2015, με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, αφού η κυβέρνηση θα εγγυάται πλέον μόνο τη  λεγόμενη βασική σύνταξη, δηλαδή μέχρι 360 ευρώ μηνιαία.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις μνημονιακές πολιτικές της σφαγιασμού των μισθών, αύξηση της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση, έβαλε μπουρλότο στα θεμέλιά της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ