20/05/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Απάντηση στις απαράδεκτες σημερινές δηλώσεις Καμίνη

Ο κ. Καμίνης δήλωσε σήμερα ότι «μόλις χθες ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για την Χρυσή Αυγή». Η απάντησή μας είναι η εξής:

1. Παραπέμπουμε τον κ. Καμίνη σε όλες μας τις ομιλίες της προεκλογικής περιόδου, και κυρίως στην κεντρική μας προεκλογική ομιλία την προηγούμενη Παρασκευή:

«Η Αθήνα θα κλείσει μια και καλή το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Στα τατουάζ με τους αγκυλωτούς σταυρούς. Που το παίζουν αντισυστημικοί, όταν επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους στα στενά. Αλλά την ίδια στιγμή, διαπραγματεύονται το πολιτικό τους μέλλον με τον Μπαλτάκο, και δίνουν μάχες στη Βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών».

Τον παραπέμπουμε επίσης στη δήλωσή μας μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Υπάρχει σαφής αναφορά στο φαινόμενο, κάτι που έλλειπε από τη δική του αντίστοιχη δήλωση.

2. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της Αθήνας ότι ο κ. Καμίνης υπηρέτησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια την πολιτική των Μνημονίων, που είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου. Ας μην κουνάει λοιπόν το δάχτυλο στην Ανοιχτή Πόλη που έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα αυτό, ακόμα και μέσα στους δημοτικούς θεσμούς, όπου ο ίδιος ήταν παρών και σιωπούσε.

3. Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όπου ο κ. Καμίνης κατεβαίνει με την ανοιχτή στήριξη του κ. Σαμαρά, βασικού υποστηρικτή της ακροδεξιάς ατζέντας, η Ανοιχτή Πόλη απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ζητά συνειδητή ψήφο για μια μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα.