21/07/2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ για την προσχηματική επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Άργησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού να θυμηθεί ότι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά διαμένουν και αθλούνται δεκάδες αθλητές και τα Σαββατοκύριακα αθλούνται περισσότεροι από 3000 άνθρωποι. Το θυμήθηκε προσχηματικά και μόνο, όταν παραλίγο να συμβεί τραγικό ατύχημα σε αθλητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο καταδυτήριο.

Εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνησή των μνημονίων ενδιαφέρεται μόνο πως θα ξεπουλήσει την ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού, το παράκτιο μέτωπο και φυσικά το φιλέτο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Επέλεξε τη συνηθισμένη τακτική της εγκατάλειψης και της σταδιακής αποψίλωσης.

Για το λόγο αυτό έχει περικόψει την επιχορήγηση για τη λειτουργία του ΕΑΚ, έχει εκχωρήσει τα όποια έσοδα από μισθώματα και χρήσεις είχε το αθλητικό κέντρο στην Ελληνικόν ΑΕ, δίνει εντολές για την είσπραξη αντίτιμου από τους αθλητές και τους καθημερινούς χρήστες του χώρου, επιχειρεί την έξωση των αθλητών από τους ξενώνες, αδιαφορεί για τις δικές της ευθύνες στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά απαξιώνεται από μια κυβερνητική πολιτική που είναι πλέον πολύ πιο επικίνδυνη από μια προπόνηση με ελαττωματικό βατήρα στις καταδύσεις. Η κυβέρνηση εδώ και καιρό έπαψε να θεωρεί το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά δημόσια εγκατάσταση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει δημόσιο αθλητικό κέντρο, βασικός πυλώνας στην υπηρεσία της ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού.

Το Γραφείο Τύπου