15/09/2014

Φιλοξενούμενη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών

βίντεο

Φιλοξενούμενη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι  από σήμερα αντιπροσωπεία με 30 από τις 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι 30 καθαρίστριες, προσκεκλημένες των ευρωβουλευτών Κωνσταντίνας Κούνεβα και Σοφίας Σακοράφα, κλήθηκαν στο Στρασβούργο με την ευκαιρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς και άλλων πολιτικών ομάδων για την πορεία του αγώνα τους, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Όπως είναι γνωστό, στις 23 του μηνός συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος και θα αποφασίσει επί της προσφυγής της κυβέρνησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τις δικαίωνε (αίτηση αναίρεσης).

Η αντιπροσωπεία των 30 καθαριστριών θα έχει στο Στρασβούργο επαφές με ευρωβουλευτές, αλλά και συνδικάτα από τη Γαλλία και με εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ΝGL)  η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα πρότεινε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης των ευρωβουλευτών στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησε από όλους τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν στη διάρκεια της Oλομέλειας τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών που έγιναν σύμβολο του αγώνα τους.