08/03/2015

Δήλωση του Π. Λάμπρου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Σήμερα έγινε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το λιγότερο πολιτικά  ακατανόητη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ