11/03/2015

Ερώτηση Π. Σκουρολιάκου: Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: «Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων »

Στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού η μοναδική Υγειονομική μονάδα που πρέπει να εξυπηρετήσει ένα πληθυσμό της τάξεως των δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδων κατοίκων, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες επιβαρύνεται στο διπλάσιο.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα πάντα με τον οργανισμό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, θα έπρεπε να είχε στη διάθεση του δεκαεπτά γιατρούς. Στην παρούσα φάση  υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα στοιχειώδη. Υπάρχουν μόλις τέσσερεις (4) γιατροί σ’ οργανική θέση (τρείς Γενικοί γιατροί – ένας ακτινολόγος). Προβλήματα επίσης έχουν δημιουργηθεί από την μη ύπαρξή μικροβιολόγου σ’ ένα πλήρες εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο, δύο εξοπλισμένα Οφθαλμολογικά ιατρεία χωρίς γιατρούς και η ύπαρξη φυσικοθεραπευτηρίου  χωρίς φυσικοθεραπευτή.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Προβλέπεται άμεσα η πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων;
  • Υπάρχει πρόβλεψή από το Υπουργείο να συνδεθεί ξανά το Κέντρο Υγείας με το Νοσοκομείο Σωτηρία με το οποίο ήταν συμβεβλημένο; Σημειωτέων τα μεγάλα προβλήματα του Κέντρου Υγείας άρχισαν από την μέρα που αποσυνδέθηκε από το Νοσοκομείο και εντάχθηκε στην 1η ΥΠΕ.

Ο ερωτών βουλευτής

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος