24/03/2015

Παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκή εκδήλωση στη Φινλανδία

Στο Ελσίνκι βρέθηκε το Σάββατο 21/3 το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε η «Αριστερή Συμμαχία», εν όψει των εθνικών εκλογών της 19ης Απριλίου.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική κρίση, καθώς και η σχεδιαζόμενη «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων» (TTIP), που τελεί υπό κρυφές και αδιαφανείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της Αριστερής Συμμαχίας Φινλανδίας, Πάαβο Αριμάακι, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ισλανδίας, Στέινγκριμουρ Σίγκουφσον και ο Ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς, Χέλμουτ Σολτς.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Γ.Μπουρνούς ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά εργάζονται για την οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής «Συμμαχίας Κατά της Λιτότητας» στην Ευρώπη, ώστε να προωθήσουν τη μετάβαση από τις πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας, σε μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική που θα δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική πρόοδο.

Το Γραφείο Τύπου