ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

27/03/2015

Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τον Βαγγέλης Αποστόλου για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας Ελαιολάδου, για τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών, την δακοκτονία και τα προγράμματα εργασίας των Ο.Ε.Φ



 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Αποστόλου και συζήτησε μαζί του:

Για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας Ελαιολάδου σε όλο το νομό. Ζήτησε να υπάρξει νέα πολιτική παρέμβαση στις Βρυξέλες για να τελειώσει άμεσα το θέμα αυτό που εκκρεμεί 14 χρόνια.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ Πετράκο ότι η αρμόδια Διεύθυνση της ΕΕ έχει πει ότι το θέμα αυτό θα λήξει σε 2 μήνες

Για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την σταφίδα και την πληρωμή των σταφιδοπαραγωγών. Ο Υπουργός τόνισε ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη στο Αίγιο για το θέμα της σταφίδας

Για την επίλυση άμεσα των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή ΕΣΗΔΗΣ στην δακοκτονία δηλαδή εξαίρεση από την εφαρμογή του για το 2015 ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής κ Δημήτρη Γελαλή και ζήτησε να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία που υπάρχει με τις αποφάσεις του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αδίκησε κατάφορα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας όσον αφορά στα προγράμματα εργασίας των (Ο.Ε.Φ) Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων από την Π.Ε Μεσσηνίας καθώς περιέκοψε τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να αδικεί κατάφορα τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας όπως τονίζουν και με επιστολή τους οι Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συν/σμοί της Μικ Μαντίνειας & Αβίας, της Καλαμάτας, της Στέρνας και των Γαργαλιάνων

 

Το Γραφείο Τύπου



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ