15/09/2015

Αρ. Μπαλτάς για Φορτσάκη: Προεκλογικά βαρελότα που αφορούν τον πόνο των ανθρώπων, επιστρέφουν σε αυτούς που τα εκτοξεύουν

Παρά το πλήθος δημοσίων τοποθετήσεων, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, ο κ. Φορτσάκης επανέρχεται στα κενά των σχολείων. Εμφανίζεται να αγνοεί ότι, όχι μόνον οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δρομολόγησαν την λειτουργία των σχολείων μέσω αναπληρωτών, αλλά και ότι φέτος παρουσιάστηκαν δύο νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή έναρξη της διδακτικής χρονιάς σε ορισμένα σχολεία.

Πρώτον, το γεγονός ότι χρειαζόταν νομική ρύθμιση δεδομένου ότι η κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή και δεύτερον ότι προσφυγή για τυπικό θέμα ανέστειλε την ενεργοποίηση της λίστας των αναπληρωτών. Χάρη στις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες όλων των παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαιτέρως του Γενικού Γραμματέα του κ Δ. Χασάπη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση βρήκε τα πάντα έτοιμα για να νομοθετήσει συναφώς. Τα βιβλία είναι ήδη στις θέσεις τους και σε λίγες μέρες όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά. Σε ό,τι αφορά τα κενά ,που δεν μπορούν έστω και έτσι να καλυφθούν, ας όψεται η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που οδηγούσε συστηματικά την παιδεία στην διάλυση. Για τους ακριβείς αριθμούς ο κ. Φορτσάκης παραπέμπεται στα Δελτία Τύπου του Υπουργείου και σε εκπομπή ιδιωτικού σταθμού όπου πρωταγωνιστούσε.