ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

15/09/2015

Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Την επόμενη Κυριακή θα έχουμε μια μεγάλη νίκη - Θα γράψουμε ιστορία

Αλ. Τσίπρας από τη Λάρισα: Την επόμενη Κυριακή θα έχουμε μια μεγάλη νίκη - Θα γράψουμε ιστορία



Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολυπληθή συγκέντρωση στη Λάρισα έδωσε το στίγμα για το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Στη συνέχεια επισήμανε ότι όλο το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτo και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη. Εκεί όπως τόνισε ή εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ.

"Ζητάνε συγκάλυψη και ομερτά. Δεν θα την έχουν από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το επιτρέψει ο λαός." υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Στα σχέδια μας είναι να αμβλύνουμε την φορολογική επιβάρυνση με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα και για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής." σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε: Για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας."

"Από τη Λάρισα στις ευρωεκλογές είχα δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη όσων είχαν αντισυνταγματικά απολυθεί. Και το κάναμε πράξη."

"Ναι χάσαμε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά και θα τον κερδίσουμε. Θα ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της με κοινωνική δικαιοσύνη."

"Όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία."

Τελειώνοντας ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε κάθε αναποφάσιστο, αλλά και κάθε πολίτη που σκέφτεται να σπαταλήσει την ψήφο του, να ενωθούν με το ΣΥΡΙΖΑ για να σπρώξουμε την Ελλάδα προς τα μπρος.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα

Πολίτες της Λάρισας, Φίλες και Φίλοι,

Πέντε μέρες μας μένουν για την κάλπη της νίκης.

Για τη νίκη του λαού.

Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση σ' αυτήν εδώ την πόλη επιβεβαιώνει το μήνυμα νίκης που μας έρχεται από κάθε πόλη και κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο ελληνικός λαός έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο λαός μας αποφάσισε: Όχι στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους της ΝΔ. Όχι στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής.          

Όλες και όλοι, με την καρδιά και το μυαλό, εμπιστευόμαστε την ελπίδα μας και την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ. Δίνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ισχυρή εντολή αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Γιατί ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει, πολίτες της Θεσσαλίας. Και δεν θέλει να δει στην εξουσία από το παράθυρο  εκείνους που την Κυριακή ο ίδιος θα διώξει από την πόρτα.

Δεν θέλει να αποφασίζουν ξανά για τη ζωή του τα ίδια πρόσωπα από το παρελθόν της παρακμής.  Το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, που για σαράντα χρόνια πλούτιζε σε βάρος του και ρήμαζε τον τόπο, για να τον οδηγήσει στο τέλος στην αγκαλιά των δανειστών και στα Μνημόνια.

Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται.

Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη.

Τους αποσύρουμε οριστικά και ανασαίνουμε για τέσσερα χρόνια.

Τους αφήνουμε στο παρελθόν και αναπνέουμε.

Γιατί η προσπάθειά μας να ξαναφέρουμε στο τόπο την ελπίδα δεν θα είναι μια μικρή παρένθεση, στη συνέχεια του καθεστώτος της διαπλοκής και της εξάρτησης.

Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη.

Αυτή η άνοιξη θα είναι του λαού μας.

Αυτή η άνοιξη θα είναι κερδισμένη.

Πολίτες της Θεσσαλίας,

Το δίλλημα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης. 

Ή εμπιστευόμαστε την Ελλάδα στους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και κάθε άλλης λίστας της διαπλοκής, στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Και είμαι απολύτως βέβαιος για την απάντηση του λαού μας. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο.

Πολίτες της Θεσσαλίας,

Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα προσωπικά η υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο νομό σας.  Και δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική.

Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα δώσουμε λύσεις.

Γι' αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή την Κυριακή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να δώσουμε λύσεις προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της ολιγαρχίας. Προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Προς όφελος της αγροτιάς.

Γιατί η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης.

Με την επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε και αφήσαμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.  Είναι η μάχη που θα δώσουμε μαζί. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Γιατί εμείς μπορέσαμε μέσα σε εφτά μήνες να δώσουμε τα πρώτα, αξιόπιστα δείγματα γραφής, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο:

  • Παλέψαμε και κρατήσαμε αφορολόγητες τις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, ενώ η συμφωνία τη προηγούμενης κυβέρνησης με τους δανειστές προέβλεπε φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.
  • Το ίδιο πετύχαμε και για τις αγροτικές επιδοτήσεις έως ύψους 12.000 ευρώ, ενώ προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.
  • Με την ρύθμιση αυτή καλύπτεται περισσότερο από το 90% των αγροτών, κυρίως μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
  • Επαναλειτουργήσαμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς.
  • Ετοιμάσαμε και καταθέτουμε σε διαβούλευση, αμέσως μετά τις εκλογές, τη πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών.
  • Ξεκινήσαμε τη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την ίδρυση φορέα αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και των αγροτικών ακινήτων
  • Παίρνουμε μέτρα προστασίας της φέτας, ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης, στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες και των γαλακτοπαραγωγών της χώρας μας μετά την άρση των ποσοστώσεων.
  • Ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 10 δις ευρώ.
  • Διασφαλίσαμε την απορρόφηση των 800 εκ. ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.

Έχουμε όμως να κάνουμε ακόμη πολλά.

Κυρίως να αμβλύνουμε την φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία, με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών,  παράλληλα με την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Και θα το πράξουμε

 Ενδεικτικά, σας αναφέρω:

Όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ.

Εκεί θα ενταχθεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση.

Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ''αγροτικής επιχείρησης'' και της ''γεωργικής εκμετάλλευσης'' αλλά και της έννοιας του ''αγρότη'' σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών:

  • Στις ''γεωργικές εκμεταλλεύσεις'' ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο.
  • Αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων.

Από αυτές τις διαδικασίες, αλλά και από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα προκύψουν τα αντισταθμιστικά ισοδύναμα για να εξαλείψουμε την υπερφορολόγηση των αγροτών.

  • Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη, σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα. Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
  • Εξομοιώνουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ. Συνδέοντας τες τόσο με το εισόδημα όσο και με την παραγωγική δραστηριότητα, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την αύξησή τους.

Επίσης, παίρνουμε μέτρα για την κτηνοτροφία:

Εξορθολογίζουμε τη διαχείριση των βοσκοτόπων και των ενισχύσεων. Το κάναμε ήδη με την απόφαση κατανομής της φετινής χρονιάς, όπου καθορίσαμε κατανομές κατά περιφέρειες.

Προχωρήσαμε επίσης στην ανάθεση της σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων.

Το  νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα των ''βοσκησίμων γαιών'', βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Ενώ εξειδικεύουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους κτηνοτροφικούς οικισμούς τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες.

Πολίτες της Λάρισας,Πολίτες της Θεσσαλίας,

Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία που υπογράψαμε στις 12 Ιούλη, με κλειστές τράπεζες και με το πιστόλι στον κρόταφο, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχει δυσκολίες.

Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή.

Ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit. 

Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα.

Με τη χρηματοδότηση, με τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό δίκαιο. 

 Βαδίζουμε σε μια νησίδα σταθερότητας. 

Και μπορούμε τώρα να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών, χωρίς τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το βάλτο.

Γι' αυτό  ο αγώνας συνεχίζεται.

Για εμάς, η  συμφωνία της 12ης Ιούλη δεν είναι η μία και μοναδική πυξίδα, όπως είναι για τη ΝΔ, για το ΠΑΣΟΚ, για το Ποτάμι.  Όπως είναι για όλους εκείνους που, κάθε μέρα επί έξι μήνες, μας σταύρωναν γιατί δεν υπογράφαμε συμφωνία με του δανειστές, όπως-όπως και κακήν-κακώς.

Για μας, για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ζωή, υπάρχει πολιτική, πέρα και έξω από τη συμφωνία της 12ης Ιούλη. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, που το παρουσίασα στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες.

Ένα πρόγραμμα με δύο βασικούς πυλώνες:

α). την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

β). τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής. 

Γι' αυτό σήμερα, συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

Για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας:

  • Την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης - που ήταν ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Που, με την κάρτα σίτισης, διασφάλισε ότι 350.000 συνάνθρωποί μας θα έχουν κάθε μέρα φαγητό.

Και ξανάφερε το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μισό εκατομμύριο συνάνθρωποί μας ήδη ωφελούνται από τις ρυθμίσεις του.

  • Το νόμο για τις 100 δόσεις, που έβγαλε τη θηλιά της υπερχρέωσης από λαιμό χιλιάδων οικογενειών και έδωσε οξυγόνο σε επαγγελματίες και σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

1.100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν τα χρέη τους και ανασαίνουν ξανά.

  • Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς, επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και αποκαταστήσαμε στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους.

Υλοποιούμε την πρόσληψη 4500 ανθρώπων για τη στελέχωση της υγείας. Είναι όλοι αυτοί που η ΝΔ θεωρεί "άχρηστους". 

Και ακούσαμε προχθές, εξέχοντες πρώην υπουργούς, να προσθέτουν στους "άχρηστους" και τους αστυνομικούς.  Να τους απαξιώνουν έναντι των σεκιουριτάδων.

  • Καταργήσαμε το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και εξασφαλίσαμε την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.
  • Ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις και καταργήσαμε το νόμο της πολιτικής επιστράτευσης.
  • Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.
  • Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.
  • Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις πρώτες καμπάνες για τους καταγεγραμμένους στις λίστες των διαπλεκόμενων φοροφυγάδων, που ήταν μόνο η αρχή.  

Πολίτες της Λάρισας. Την άλλη Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό

Και από Δευτέρα συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

  • Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά κεφάλαια.
  • Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση. Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον.
  • Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Για να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιώσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στην πράξη.
  • Για να βάλουμε τέλος στο κομματικό κράτος της κλεπτοκρατίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας και να εμπεδώσουμε το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας.
  • Να εμπεδώσουμε τις ίσες δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το που ζουν και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουν.
  • Για να επαναθεμελιώσουμε το κοινωνικό κράτος. Να οργανώσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την επείγουσα ιατρική.

Να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με κάρτα υγείας και ασφαλιστική κάλυψη.

Πολίτες της Θεσσαλίας,

Τώρα, που η οικονομική ολιγαρχία και το κατεστημένο της διαπλοκής συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη ΝΔ, ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία – και μόνον μία – επιλογή:  

Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει.  Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις – όχι στα λόγια.  Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους.

Όλες και όλοι, δίνουμε την ψήφο μας στην ελπίδα για το αύριο.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να μπορεί να αποτρέψει την παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να μπορεί να εμποδίσει τη ρεβάνς της ολιγαρχίας και της ΝΔ.

Δεν θα διευκολύνουμε το σχέδιο τους για «αριστερή παρένθεση» με την αποχή και την σπατάλη της ψήφου μας.

Απευθύνομαι στους πολίτες -και ιδιαίτερα στη νεολαία- που προβληματίζονταν μέχρι σήμερα και δήλωναν αναποφάσιστοι, σκέφτονταν την αποχή ή ακόμα και να σπαταλήσουν την ψήφο τους:

Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που, κάθε μέρα, επί έξι  μήνες, μας κατήγγειλαν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς -  για το λαό και τον τόπο;

Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;

Όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία.

Γιατί αφήνει εκείνον που θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει και για αυτόν.

Έτσι, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς και όλο το συνάφι της διαπλοκής, θα έχουν κερδίσει δύο ψήφους: εκείνου που πήγε και τους ψήφισε και εκείνου που δεν πήγε και δεν μας ψήφισε.

Και το ερώτημα της Κυριακής είναι απλό :

Ποιους επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία ;

Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Γι' αυτό, από αυτήν εδώ την πόλη, καλώ κάθε αναποφάσιστο, αλλά και κάθε πολίτη που σκέφτεται να σπαταλήσει την ψήφο του, να ενωθούν με το ΣΥΡΙΖΑ για να σπρώξουμε την Ελλάδα προς τα μπρος.

Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, οριστικά και αμετάκλητα.

Για να μην ξαναβουλιάξουμε στο βάλτο της σήψης και της παρακμής.

Όλες και όλοι μαζί, την Κυριακή δίνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο.

Την πρώτη ευκαιρία να αλλάξει η Αριστερά την Ελλάδα.

Να του δώσει ισχυρή πλειοψηφία αλλαγής.

Πολίτες της Θεσσαλίας,

Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων. Μόνοι, ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και πάλι εμείς θα νικήσουμε.

Η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του λαού μας.

Και από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Για την ανάπτυξη και την αλλαγή.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε, βήμα-βήμα, αυτό το δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής.

Αλλά, θα νικήσουμε. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό.

Γεια σας και με τη νίκη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Πόρτα-πόρτα, σε όλη τη Λάρισα, σε όλη τη Θεσσαλία.

Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ.

Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Γεια σας και με τη νίκη.

 



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ