22/12/2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή του ψηφίσματος για το παλαιστινιακό κράτος

H  ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή του ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους συνιστά και αναγνώριση του μακρόχρονου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξαρτησία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ το 1967 σχετικά με την οριοθέτηση των συνόρων του.

Με την κίνηση αυτή, για την επιτυχία της οποίας εργάστηκε συντονισμένα η κυβέρνηση, τόσο στο επίπεδο των διεθνών επαφών όσο και στο εσωτερικό της χώρας, επισφραγίζονται οι βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των δύο λαών. Ταυτόχρονα, η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την διαδικασία ειρήνευσης, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και απευθύνει κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να συντονίσει τις ενέργειες της ώστε να παύσει οριστικά η πρακτική του βίαιου εποικισμού του παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραηλινό κράτος, που υπονομεύει κάθε διαδικασία ειρήνευσης.