15/02/2016

Α. Τριανταφυλλίδης: Συμφωνία υπογράψαμε τον Αύγουστο, όχι παράδοση άνευ όρων

Σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια των παράλογων δημοσιονομικών αιτημάτων-μέτρων  του κ. Τόμσεν και του ΔΝΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ήταν σαφής:  « Τον περασμένο Αύγουστο υπογράψαμε Συμφωνία. Δεν υπογράψαμε Παράδοση Άνευ Όρων».

Άμεσος διάλογος για το ασφαλιστικό:
 «Το πλέον αναγκαίο, προσιτό, ενδεδειγμένο, δημοκρατικά οργανωμένο πλαίσιο συζήτησης είναι το πλαίσιο της Βουλής.
-Ακόμη περισσότερο η μία συνεδρίαση-ακρόαση φορέων, να διευρυνθεί να γίνουν τρεις συνεδριάσεις, μία για τους μισθωτούς, μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μία για τους αγρότες. Και εκεί εξαντλητικά, να καθίσουμε και να ακούσουμε, να ακούσουν, να πει ο Κατρούγκαλος, να πει ο Αποστόλου, να πουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, να πουν οι εκπρόσωποι των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών και να καταλήξουμε κάπου.
-Επιτέλους να σταματήσει αυτή η «Βαβυλωνία», ο ένας να λέει μαύρο, ο άλλος να καταλαβαίνει άσπρο. Ένας διάλογος κωφών, παράλληλοι μονόλογοι που δεν οδηγούν πουθενά. Η ταπεινότητά μου προτείνει δημόσια να καθίσουμε τρεις μέρες, όχι μία  συνεδρίαση, τρεις συνεδριάσεις, πρόσωπο με πρόσωπο, αντί να συζητάμε μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Για τις κατασχέσεις: «Να εξετάσουμε μία-μία τις περιπτώσεις»

-«Να δούμε μία-μία τις περιπτώσεις και πού είναι οι άποροι, άνεργοι, άστεγοι, με τους οποίους είμαστε δίπλα και πού είναι οι περιπτώσεις θαλασσοδανείων επιχειρηματιών. Δεν ξέρετε το άρθρο 99; Δεν ξέρετε επιχειρήσεις από τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης, που άφησαν δανεικά και αγύριστα 800εκατ.; Αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν;
Δημοσιογράφος: Αυτοί που πρέπει να πληρώσουν γιατί πρέπει να έχουν τα ίδια κριτήρια με αυτόν που χρωστάει και δεν μπορεί και δεν έχει μισθό;
A.Τριανταφυλλίδης: Αυτό μόλις είπα. Είπα να δούμε μία-μία τις περιπτώσεις, γιατί όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ποιοι είναι οι άποροι, οι άστεγοι, οι άνεργοι, άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους και για αυτό πρέπει να προστατευθούν, να στηριχθούν και να υποστηριχθούν από την πολιτεία και ποιες είναι περιπτώσεις θαλασσοδανείων και επιχειρηματιών που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, οπότε και η προσέγγιση είναι διαφορετική».