ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

09/09/2016

Αναστασία Γκαρά για την έναρξη της σχολικής χρονιάςΜε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά αυτή η χρονιά να είναι καλή και δημιουργική!
Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται πάντα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, με κοινό στόχο όλων να σας προσφερθούν όλα τα εφόδια που χρειάζεστε προκειμένου να προικιστείτε με το εφόδιο της γνώσης για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να συμβάλλετε στην ευημερία της κοινωνίας μας.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές με τον καθημερινό αγώνα τους μέσα στις σχολικές αίθουσες, οικοδομούν μια παιδεία υψηλών στόχων. Και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αξίζει κανείς να κοπιάσει για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Η πρόκληση για όλους μας στη νέα σχολική χρονιά, είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να ανεβούμε ένα σκαλί υψηλότερα, να διευρύνουμε το πλαίσιο των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων μας, να αφήσουμε πίσω μας την κοινοτοπία.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, φέτος το Υπουργείο Παιδείας συνεπές στους στόχους του για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες ανάπτυξής της, έχει εμπράκτως αποδείξει, ότι κινείται προς την οικοδόμηση ενός συστήματος παιδείας δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής και ποιοτικά αναβαθμισμένης, που θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας αλλά και της ελευθερίας.
Ειδικότερα, στο Νομό μας είχαμε την ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ορεστιάδας και την ανέγερση δύο νέων Σχολικών Μονάδων στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ιδρύθηκαν ιδρύθηκαν νέα Τμήματα Ένταξης: 5 στην Πρωτοβάθμια και 3 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Φέτος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια τα σχολειά επιστρέφουν στην ομαλότητα και θα λειτουργήσουν με δασκάλους καθηγητές και βιβλία από την πρώτη μέρα.
Σε όλους εσάς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εύχομαι να μετατρέψετε το σχολείο σε εργαστήρι γνώσης και δημιουργίας και πραγματοποιήσετε το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.