05/10/2016

Α. Τριανταφυλλίδης: Σταθερά στο πλευρό του αδύναμου δανειολήπτη

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ:

«Είναι πάρα πολύ  άδικο  να θεωρούμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έθεσε το ζήτημα των κόκκινων δανείων και δεν θα το ξαναθέσει στις διαπραγματεύσεις. Ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας, που αφορά τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων,  προβλέπει  ότι θα ενημερώνεται ο δανειολήπτης, αν πρόκειται να πωληθεί σε fund το κόκκινο δάνειό του, 12 μήνες πριν και η πρόταση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και επαναγορά από τον δανειολήπτη σε χαμηλότερη από την ονομαστική αξία, του δανείου του (όπως ρητά αναφέρει ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας στο Παράρτημα ΙΙ (Ενδεικτικοί Τύποι Λύσεων) και συγκεκριμένα στο Τμήμα ΙΙΙ - Λύσεις Οριστικής Διευθέτησης, στην παράγραφο (ε) Διακανονισμός Απαιτήσεων ("Settlement of Loans") προβλέπει ότι τα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν στα κάτωθι: "Εξωδικαστική συμφωνία κατά την οποία το ίδρυμα λαμβάνει είτε εφάπαξ καταβολή σε μετρητά (ή ισοδύναμα μετρητών) είτε σειρά προκαθορισμένων τμηματικών καταβολών. Στο πλαίσιο του διακανονισμού το ίδρυμα ενδέχεται να προβαίνει σε μερική διαγραφή της απαίτησης.").

Για να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν είναι μόνοι τους και ανυπεράσπιστοι,   να διευκρινίσω τα εξής: 1)Ισχύει ο νόμος Κατσέλη που προσφέρει τη συγκεκριμένη διασφάλιση για την πρώτη κατοικία. 2)33 Γραφεία-Κέντρα Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα ΚΕΥΔ, 33 γραφεία θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα με εμπειρογνώμονες, νομικούς, τραπεζικούς, σε ένα μήνα από σήμερα, 33 γραφεία θα είναι αγκωνάρι στο πλάι κάθε δανειολήπτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel.

Σχετικά με τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ σε συνταξιούχους ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε:

«1)Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε απόλυτα την δυσαρέσκειά του για το συγκεκριμένο γεγονός.

2)Ελήφθη απόφαση, καμία χρήση, από εδώ και πέρα, δακρυγόνων ή βιαιοπραγιών σε βάρος διαδηλωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων.

3)Ένορκη διοικητική εξέταση για να προσδιοριστεί ποιος έδωσε την εντολή, ποιος ήταν αυτός που ανέλαβε την επιχειρησιακή ευθύνη, να δώσει εντολή να πετάξουν δακρυγόνα σε γέροντες και γερόντισσες. Αυτό θα το αποδείξει η έρευνα.

Ζητώ, λοιπόν, ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συγγνώμη και υποκλίνομαι σε αυτούς τους ανθρώπους και τους καλώ να συνεχίσουν τον ενεργό αγώνα, με τα ζητήματα, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις ενός ολόκληρου κινήματος, που θέλουμε να εκπροσωπήσουν».