ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

30/01/2017

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου για την σύνταξη Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας

Το βαμβάκι αποτελεί ένα προϊόν μεγάλης σημασίας τόσο για τη περιφερειακή και εθνική οικονομία όσο και για την απασχόληση. Η σταδιακή μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης του προϊόντος (μόνο για το 2016-2017 η μείωσή της ήταν κατά 200.000 στρέμματα) θα επηρεάσει την ανακατανομή των υπόλοιπων καλλιεργειών μεγάλης καλλιέργειας.

Επειδή η εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2016-2020) δίνει κίνητρα στους παραγωγούς για την οργάνωση της παραγωγής  με την ένταξη τους  σε ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών (Μέτρο 09 του ΠΑΑ)

Επειδή η σύμπραξη του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών Εξαγωγέων και Εμπόρων Βάμβακος,   στόχο έχει  τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος μέσω εφαρμογής αναπτυξιακών έργων, και τέλος

Επειδή με τη κινητικότητα που παρατηρείται και τη θετική πρόθεση στους βαμβακοπαραγωγούς, να οργανωθούν σε συλλογικά σχήματα παραγωγής, για τη στήριξη της βιωσιμότητας της καλλιέργειας,  τη μείωση του κόστους παραγωγής και  τη βελτίωση της ποιότητας.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πως προτίθεται να αξιοποιήσει τα προαναφερθέντα έτσι ώστε να συνταχθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για το βαμβάκι και μια στρατηγική για τη στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας, στην οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταδιακή μείωση και η οποία θα έχει επιπτώσεις στην ανακατανομή των υπόλοιπων καλλιεργειών, στην εθνική οικονομία και στην απασχόληση.

 

Η ερωτώσα βουλευτής Καρδίτσας

Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ