20/04/2017

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν σήμερα 20 Απριλίου 2017 για να συναντηθούν με στελέχη του κόμματος, η πρόεδρος του γερμανικού Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, Ντάγκμαρ Ένκελμαν, ο βουλευτής της γερμανικής αριστεράς, Άξελ Τροστ, καθώς και στελέχη του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών και Διεθνών υποθέσεων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννης Μπουρνούς, τα μέλη της ΚΕ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Γιώργος Χονδρός και ο συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βερβέρης.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι εξελίξεις στη γερμανική πολιτική ενόψει των εκλογών του Σεπτέμβρη, αναλύθηκαν οι προοπτικές μετεκλογικής συνεργασίας αριστεράς, πρασίνων και σοσιαλδημοκρατών για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες λήψης πρωτοβουλιών από προοδευτικές δυνάμεις στη Γερμανία για ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής και αλληλεγγύης.