ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

10/05/2017

Επίσκεψη του Σωκράτη Βαρδάκη στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ΗράκλειοΤην Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης (ΣΕΠΕ) επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που αλήθεια είναι αρκετά. Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η δουλειά των ανθρώπων του ΣΕΠΕ, πρέπει να στηριχθεί άμεσα και με σοβαρές παρεμβάσεις, γιατί η προσπάθεια που καταβάλουν είναι πραγματικά αξιόλογη. Πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του χρόνου έως 150 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις, συνολικού ποσού 213.082 ευρώ.

Επίσης τόνισε, ότι η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους του Υπουργείου. Μέσα από ένα σοβαρό σχεδιασμό του πλαισίου αντιμετώπισης της παραβατικότητας και η χρήση πολιτικών εργαλείων όπως η αξιοποίηση του συστήματος Εργάνη και η Έναρξη της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ), μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για αποτελεσματικούς ελέγχους. Έλεγχοι που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και θα αποτελέσουν την ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.