ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

10/07/2017

Απολογιστική συνέντευξη των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν κλείσει το Ευρωκοινοβούλιο, για την 3η χρονιά τους στην Ευρωβουλή

Απολογιστική συνέντευξη των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν κλείσει το Ευρωκοινοβούλιο, για την 3η χρονιά τους στην Ευρωβουλή



Ενημέρωση από τους τέσσερις Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Χρυσόγονου για την 3η χρονιά τους στην Ευρωβουλή, αλλά και για τα άμεσα σχέδια της Ευρωομάδας μετά το καλοκαίρι. Το μήνυμα δόθηκε με την μορφή τηλεοπτικής συνέντευξης στον υπεύθυνο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βασίλη Κατσαρδή, εκ μέρους της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 6.7.2017.


Τα βασικά θέματα του μηνύματος:

-Νομοθετικές πρωτοβουλίες στο ευρωκοινοβούλιο

-Προοδευτική Συμμαχία και συσχετισμοί δύναμης στο ευρωκοινοβούλιο  

-Πρόσβαση των αναπήρων στην Εργασία

-Φοροδιαφυγή/Φοροαποφυγή

-Πρωτοβουλίες σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή

-Συμβολή ομάδας εργασίας οικονομικής βοήθειας του ΕΚ

-Προσφυγικό - Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

-Πρωτοβουλίες-Εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από Σεπτέμβρη 2017 

Μοντάζ: Βασίλης Κατσαρδής

 

Παρακάτω ολόκληρη το κείμενο:

-Κυρίες και Κύριοι χαίρετε! Έχω τη χαρά να βρίσκομαι εδώ και με τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα καλησπερίσουμε ευθύς αμέσως. Καλησπέρα κ.Κούνεβα!

-Καλησπέρα σας!

-Καλησπέρα κ.Παπαδημούλη!

-Καλησπέρα!

-Καλησπέρα κ.Χρυσόγονε

-Καλησπέρα!

-Καλησπέρα κ.Κούλογλου!

-Καλησπέρα!

-Θα κάνουμε μια κουβέντα σήμερα, περισσότερο σαν απολογισμό, μιας και το Ευρωκοινοβούλιο, τις επόμενες μέρες, θα κλείσει για το καλοκαίρι. Θα σας ενημερώσουμε, λοιπόν, και για τις επόμενες πρωτοβουλίες, που θα έχουμε από τον Σεπτέμβριο. Να ξεκινήσω με σας κ.Κούνεβα. Ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας και Αναφορών αλλά και συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τους ανθρώπους με αναπηρίες, ποια, κατά τη γνώμη σας, ήταν τα θέματα ή τα νομοθετήματα, στα οποία επικεντρώσατε τις δυνάμεις σας κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

-Κ.Κ. Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο συμπυκνώνονται όλα αυτά για τα οποία με ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστώ στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πρόσβαση των πιο αδικημένων στην εργασία, στην οικονομική και κοινωνική ζωή, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, ανάμεσα σε αναπήρους και αρτιμελείς. Επομένως, ξεχωρίζουν τη δουλειά μας για την προσβασιμότητα των αναπήρων, τα ψηφιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Ήμουν αρμόδια για τη σύνταξη της έκθεσης στην Επιτροπή Αναφορών και σκιώδης εισηγήτρια στις Επιτροπές Απασχόλησης και Ισότητας των φύλων. Ακριβώς αυτό το θέμα συζητήσαμε πριν από λίγο στη Διακοινοβουλευτική Ομάδα Αναπηρίας, όπου και διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς ακούει περισσότερο την αγορά και λιγότερο τους πολίτες. Απευθύνομαι στους αναπήρους και τις οικογένειές τους για να τους πω ότι εδώ, στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικά τους δικαιώματα.

-Ωραία, ευχαριστώ πολύ. Να συνεχίσουμε με σας κ. Αντιπρόεδρε. Είδαμε, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να σπάει σε κάποια σημεία αυτή η συμμαχία μεταξύ των Σοσιαλιστών και του Λαϊκού Κόμματος. Υπάρχει χώρος για άλλες συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο ή μήπως η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή; Πώς το βλέπετε;

-Δ.Π. Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει απλώς έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο της ευρωομάδας της Αριστεράς. Επιδιώκουμε τις ευρύτερες δυνατές προοδευτικές συμμαχίες, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και έξω από αυτό, γύρω από συγκεκριμένους στόχους. Έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μια δυναμική για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων και μια ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση έχει δώσει και η διαμόρφωση της Προοδευτικής Συμμαχίας, μιας πρωτοβουλίας στην οποία μετέχουν δεκάδες ευρωβουλευτές απ’ αυτές τις τρεις πολιτικές οικογένειες, και πιστεύω ότι μας έχει βοηθήσει πολύ και η μεγάλη εκδήλωση που οργανώσαμε πριν λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, με μαζική συμμετοχή πολιτών, με διάλογο και με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα στο πάνελ των ομιλητών.

-Ωραία! Κ. Χρυσόγονε να περάσω σε σας, μιας κι είστε και μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων –καλό αυτό μιας και είστε και νομικός. Είχατε αναλάβει κάποιες σημαντικές εκθέσεις. Θα ήθελα να μου πείτε δυο κουβέντες, κυρίως, για την Έκθεση Παρακολούθησης της εφαρμογής Ευρωπαϊκού Δικαίου, την οποία δουλεύετε εσείς και το γραφείο σας εδώ και αρκετούς μήνες και  είστε και ο εισηγητής της.

-Κ.Χ. Κ. Κατσαρδή, τα Ευρωκοινοβούλιο, πέρα από τις αποφασιστικές του αρμοδιότητες, είναι κι ένας χώρος πανευρωπαϊκού δημόσιου διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν σημασία οι εκθέσεις που συντάσσονται, με εισηγητή κάθε φορά έναν διαφορετικό ευρωβουλευτή. Συνειδητά επεδίωξα να αναλάβω το ρόλο του εισηγητή στην έκθεση αυτή και σε αντίθεση προς ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι εισηγητές, προερχόμενοι από άλλες πολιτικές ομάδες, κατέθεταν εκθέσεις καθαρώς τεχνοκρατικές, θα έλεγα, όπου αναφέρονταν στο κατά πόσο μια Οδηγία ή ένας Κανονισμός κ.λπ. , ενδεχομένως και για πολύ λεπτομερειακά θέματα, όπως το μέγεθος, ας πούμε, που πρέπει να έχουν διάφορα αγροτικά προϊόντα –υπάρχουν διαφόρων ειδών τρελές ρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση- αντί να ασχοληθώ, λοιπόν, με τέτοια ζητήματα, δίνω έμφαση στο ζήτημα των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και των παραβιάσεών τους που συντελούνται μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

-Κ. Κούλογλου, να περάσω σε σας και να μιλήσουμε και λίγο και για την ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε μία επιτροπή που συμμετέχετε και σεις-μιλάω για τα Panama Papers. Είχαμε κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις τις τελευταίες ημέρες για φορολογικούς παραδείσους. Και σε αυτήν την επιτροπή πρωτοστατούν ,φυσικά, οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια;

-Σ.Κ. Λοιπόν, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το θέμα της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. Φτιάξαμε μια πολύ αποκαλυπτική έκθεση, με την οποία αποκαλύπτουμε τι πραγματικά συμβαίνει και συνεχίζουμε εξετάζοντας και τους υπόλοιπους παράγοντες γιατί το θέμα της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή, σύγχρονα σκάνδαλα και συγχρόνως είναι μία πηγή μεγάλης κοινωνικής αδικίας. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι αυτό που είπε προχτές ο κ. Γιούνκερ ότι είναι γελοίο. Το Ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να ξέρουν και οι τηλεθεατές, ότι το 70% της ζωής τους καθορίζεται με βάση αποφάσεις από το Ευρωκοινοβούλιο.

-Κ. Κούνεβα, θα ξαναγυρίσω σε σας. Ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως λέγαμε και πριν και με τον κ. Κούλογλου, αλλά είναι και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κι η ευρωομάδα μας. Μια απ’ αυτές τις πρωτοβουλίες αφορούσε την προσπάθεια που καταβάλατε κι εσείς να πάρει έκταση στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, βεβαίως, το θέμα της δίκης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

-Κ.Κ. Ναι, πράγματι, πριν από μήνες παρευρέθηκα στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μετά πήρα μια πρωτοβουλία, την οποία αγκάλιασε η όλη ευρωομάδα και οι συνάδελφοι από το ΣΥΡΙΖΑ. Καλέσαμε μετά στο Στρασβούργο τη Μάγδα Φύσσα και το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μόλις πριν μέρες οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές από τη GUE/NGL επισκέφτηκαν στην Αθήνα τη δίκη και επέστρεψαν πίσω αποφασισμένοι για να πάρουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες υποστήριξης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

-Να πούμε εδώ –δεν ξέρω αν θέλετε κ. Παπαδημούλη να πείτε και σεις δύο κουβέντες για μια εκδήλωση που οργανώνουμε κι εμείς τον Σεπτέμβριο σχετικά τη Χρυσή Αυγή.

-Δ.Π. Ναι, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εμείς όλοι μαζί, έχουμε αποφασίσει να οργανώσουμε στις 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που αφορά στην εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και αυτό όχι μια ιδιαίτερη αξία γιατί γίνεται σε μια περίοδο που ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε ακόμα ποιο δεξιά από την αλήστου μνήμης θεωρία των δύο άκρων του Αντώνη Σαμαρά που έλεγε ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και το άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και πήγε στην θεωρία του ενός άκρου λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει.

-Να μιλήσουμε και τα οικονομικά λίγο, συμμετέχετε και στην ομάδα εργασίας οικονομικής βοήθειας του ΕΚ που παρακολουθεί την πρόοδο του Ελληνικού προγράμματος και ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως εκπρόσωπος της GUE/NGL εκεί θέλω να μας πείτε σε ποιο βαθμό έχει συμβάλει αν έχει συμβάλει στην ελληνική υπόθεση το ΕΚ και αυτή η ομάδα.

-Δ.Π.  Όλα όσα αφορούν την εφαρμογή των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα κύριε Κατσαρδή αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, κυρίως από το Eurogroup που είναι ένα άτυπο όργανο με τεράστια ισχύ. Η πρωτοβουλία του κοινοβουλίου του ευρωπαϊκού να συγκροτήσει μια ομάδα κοινοβουλευτικού ελέγχου αυτής της διαδικασίας προσπαθεί να ρίξει κάποιο φως διαφάνειας, δημοκρατικής λογοδοσίας σε αυτή την διαδικασία. Στο διάστημα που δουλεύει αυτή η επιτροπή έχει σημειωθεί μια πρόοδος η οποί φαίνεται και σε αυτόν που δεν παρακολουθεί τα πράγματα από κοντά. Πρώτον κάθε φορά που συζητάμε στο Ε.Κ. για την Ελλάδα και το πως θα ξεφύγουμε από τα μνημόνια διαμορφώνεται ένα και ποιο όλο ένα  θετικό κλίμα για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Καταγράφεται στις εκθέσεις αυτής της επιτροπής αλλά και στις δηλώσεις του επικεφαλής της του Ιταλού Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι η βελτίωση που σημειώνεται με πολλές δυσκολίες ακόμη και με πολλές θυσίες του Ελληνικού λαού. Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ ομαδικό και συλλογικό πνεύμα έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να κερδίσουμε συμμαχίες και να ανεβάσουμε πιο ψηλά την μετοχή της χώρας μας τουλάχιστον στο Ε.Κ.

-Ωραία να επιστρέψω σε σας κύριε Καθηγητά, τώρα με την ιδιότητα σας ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, θέλω να μου πείτε πως είδατε την στάση του ΕΚ και γενικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του προσφυγικού αν δεν κάνω λάθος, είχατε πάει και ένα ταξίδι πρόσφατα στην Λέσβο με την επιτροπή σας, πείτε μας λίγο γι’ αυτά.

-Κ.Χ. Το Ε.Κ. έχει μια θετική στάση στο προσφυγικό θέμα και πιστεύω ότι αν οι αποφάσεις λαμβάνονταν αποκλειστικά εδώ τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, δυστυχώς υπάρχουν Κράτη Μέλη ιδίως προερχόμενα από την Ανατολική Ευρώπη τα οποία αρνούνται να συμμορφωθούν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σίγουρα έχει μετριάσεις τις ροές, βλέπουμε σαφή πρόοδο - παρά ταύτα η στάση της Τουρκικής ηγεσίας, παραμένει επισφαλής και προβληματική. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και ότι θα μπορέσουμε μέσα από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας να οδηγηθούμε σε μια προσωρινή τουλάχιστον διευθέτηση ενός προβλήματος το οποίο βέβαια για να λυθεί τελικώς, η λύση βρίσκεται στο να υπάρξει ειρήνη και ευημερία στον περίγυρο της ένωσης διότι οι άνθρωποι δεν ξεκινούν να ξεσπιτωθούν επειδή έτσι τους κάπνισε, οι άνθρωποι ξεκινούν και ξεσπιτώνονται διότι υπάρχουν πόλεμοι, διότι υπάρχει εξαθλίωση αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα δούμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Κύριε Κούλογλου μιας και - μετά την συμφωνία κιόλας ΕΕ-Τουρκίας - το προσφυγικό έχει βελτιωθεί τώρα έγινε και η συμφωνία του Eurogroup άρα και με τα οικονομικά είμαστε σε μία ας το πούμε λίγο καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον οργανώνεται εκδηλώσεις οι οποίες φέρνουν την Ελλάδα με έναν άλλο τρόπο στο προσκήνιο, θέλετε να μας πείτε μερικά πράγματα για τις πρωτοβουλίες που είχατε φέτος - που ήταν πολλές.

-Σ.Κ. Αν εννοείται ότι πρέπει να το γλεντήσουμε, πρέπει να το γλεντήσουμε αλλά πέρα από αυτό, στην πραγματικότητα είναι καιρός να δείξουμε και το θετικό πρόσωπο και με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκαν δύο εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, η μία που παρουσίασε με τέσσερις Έλληνες Σεφ που μαγείρεψαν συνταγές ελληνικές βασισμένες σε ελληνικά προϊόντα  στο ΕΚ αυτό είχε πάρα πολύ κόσμο έγινε μια εισβολή

-Δ.Π. Κι έγινε χαμός και μείναμε νηστικοί εμείς!

 -Σ.Κ. Και αναγκαστικά μετά να βγάλω τον Δημήτρη για δείπνο για να φάει κάτι! Και όχι μόνο αυτό, νομίζω ότι έδωσε μια καλή εικόνα και όσοι ήρθανε ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι και από εκεί και πέρα η άλλη πρωτοβουλία ήταν για τα Νταϊσεμπλουμ Nights: αυτό που κάναμε ήταν ότι παρουσιάσαμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα από τις χώρες του Νότου Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, σε απάντηση των δηλώσεων του Κυρίου Νταϊσεμπλουμ ότι οι νότιοι τα φάγανε στις γυναίκες και τα ποτά. Έγραψα και ένα γράμμα στον κύριο Νταϊσεμπλουμ με το οποίο τον καλούσα , δυστυχώς δεν είχε χρόνο για να έρθει. Θα συνεχίσουμε την μάχη εναντίον των στερεοτύπων αλλά κυρίως θα κοιτάξουμε από εδώ και πέρα, να παρουσιάσουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας, αυτής της Ελλάδας που μπορεί να ξέρει να βγει από την κρίση και να κερδίσει την μάχη,

-Μια και είπαμε πριν ότι οργανώνουμε σαν Ευρωομάδα μια εκδήλωση για την Χρυσή Αυγή των Σεπτέμβριο όμως και εσείς οργανώνεται μια θεατρική παράσταση σε αυτό το επίπεδο για να μιλήσουμε και για τα σχέδια της επόμενης χρονιάς.

- Σ.Κ. Ναι έχουμε στα σκαριά όχι μόνο εγώ, όλοι μαζί  και όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με τις δικές του πρωτοβουλίες, έχουμε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες θα συνεχίσουν και να δείχνουν το πρόσωπο της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο πράγματι είναι μια θεατρική παράσταση βασισμένη στην ζωή δύο διάσημων Ελληνίδων της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη θα παρουσιαστεί στα Αγγλικά στο κοινό των Βρυξελλών.

-Κυρία Κούνεβα τι άλλο να περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο και από σας και από την Ευρωομάδα μας στο ΕΚ.

-Κ.Κ. Πρώτον περισσότερη και πιο επικεντρωμένη δουλειά για να μειώσουμε την ανεργία στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, να εξαιρούνται από την μέτρηση του ελλείματος οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεύτερο σκεφτόμαστε να επικεντρωθούμε ξανά στο θέμα του προσφυγικού - για αυτό το λόγο έχουμε προετοιμάσει ένα δώρο, το οποίο θα το βρουν όλοι οι συνάδελφοι από το ΕΚ στα γραφεία τους έτσι ώστε να έχουν την αντίληψη για αυτά που βιώνουμε εμείς στην Ελλάδα.

-Θα το κρατήσουμε μυστικό το δώρο; έκπληξη;

-Κ.Κ. Προς το παρόν ναι! Και να θα συνεχίσουμε την νομοθετική μας δουλειά.

-Κύριε Παπαδημούλη δεν ξέρω αν θέλετε να προσθέσετε κάτι και εσείς

-Δ.Π.  Εγώ μια κουβέντα θέλω να πω ότι, η δουλειά των 4 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της αντιπροσωπείας μας δεν θα μπορούσε να βγει προς τα έξω, χωρίς την ενεργή υποστήριξη αρκετών ανθρώπων που μας βοηθούν τον καθένα ξεχωριστά στα τέσσερα γραφεία αλλά και όλους μαζί στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωομάδα της Αριστεράς και θα ήθελα να πω ότι τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας γιατί κάνουνε πολύ και καλή δουλειά και σε όσους μας βλέπουν να πω ότι κάνουμε πολύ περισσότερα όλοι μαζί και ο καθένας και ή καθεμιά ξεχωριστά.

-Δεν ξέρω αν θέλει κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι ακόμα ίσως για την φετινή χρονιά ή για την επόμενη σεζόν

-Κ.Χ. Καλό καλοκαίρι σε όλον τον κόσμο και καλά μπάνια!

-Να σας ευχαριστήσω όλους κυρία Κούνεβα , κύριε Παπαδημούλη, κύριε Χρυσόγονε, κύριε Κούλογλου.

Από μας λοιπόν όπως είπε και ο κ Χρυσόγονος καλό καλοκαίρι. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, σε σχέση με την Ευρωομάδα μας αλλά και για τον κάθε ευρωβουλευτή μας ξεχωριστά, μπορείτε να απευθυνθείτε στα κοινωνικά μας δίκτυα και στο site μας - το www.syriza.eu - όπου μπορείτε να βρείτε τα social media μας κάτω, κάτω. Απ’ όλους εμάς εδώ στο Στρασβούργο να είστε καλά και καλό σας βράδυ.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ