02/10/2017

Σ. Βαρδάκης: Η Κυβέρνηση δίνει καθημερινά δείγματα γραφής για την αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας

Στο 1o Φεστιβάλ του περιοδικού Σπούτνικ που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο Φεστιβάλ, περιεστράφησαν γύρω απο την οδική ασφάλεια, καθώς τα τροχαία ατυχήματα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Κρήτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μια κατάσταση που έχει γίνει καθημερινότητα των κατοίκων της Κρήτης και που τη φετινή χρονιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Παρέμβαση έκαναν ο κ. Λιονάκης πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης και η Ελένη Μαυρομμάτη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν εργασιακά θέματα, παρουσία του ειδικού γραμματέα ΣΕΠΕ, κ. Ηλιόπουλου και του κ. Κοκολάκη Γραμματέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέπτυξε την στρατηγική του ΣΕΠΕ για το επόμενο διάστημα, με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών να είναι στην πρώτη προτεραιότητά του.

Από την πλευρά του ο κ. Κοκολάκης, αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις της υπογραφής της υπουργικής απόφασης για την ηλεκτρονική καταβολή μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στα θετικά σημεία του τελευταίου νόμου 4488/17 που ψηφίστηκε πρόσφατα και δίνει λύσεις σε χρονίζοντα εργασιακά ζητήματα.

Σε αντιδιαστολή με τις θετικές δράσεις του Υπουργείο Εργασίας για μισθοδοσία και εργατική νομοθεσία, ο κ. Κοκολάκης στάθηκε επικριτικά προς την Κυβέρνηση αναφορικά με την καταβολή του εφάπαξ κατά τη λήξη του εργασιακού βίου του κάθε ξενοδοχοϋπάλληλου και όχι κατά την συμπλήρωση της 20ετίας όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Επίσης, επέκρινε την Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που λειτουργεί στην περιοχή  Κοκκίνη Χάνι, καθώς έχει κρίσιμο εκπαιδευτικό ρόλο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν αυτό το φεστιβάλ, με την πολύ σπουδαία και επίκαιρη θεματολογία, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα τόσο με την ψήφιση του τελευταίου νόμου 4488/17 την στήριξή της στους εργαζόμενους, όσο και με την εντατικοποίηση των ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία, την βούληση που υπάρχει για την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων.