05/01/2018

Π. Ρήγας: Έχει φτάσει η ώρα για την επίλυση ενός ζητήματος που μας απασχολεί 25 χρόνια - Δεν παίζουμε με τα εθνικά ζητήματα

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην πιθανή επίλυση του ζητήματος της επίσημης ονομασίας της ΠΓΔΜ.

.

Ο Π. Ρήγας σημείωσε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχει καταστήσει τη χώρα πυλώνα σταθερότητας, σε μία ευρύτερη περιοχή στην οποία καταγράφονται ανακατατάξεις, εντάσεις και συγκρούσεις. Στα πλαίσια αυτά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι υπάρχει η ιστορική ευκαιρία για την επίλυση ενός προβλήματος που ακολουθεί τη χωρά εδώ και 25 χρόνια, στη βάση της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, θέση που όπως εξάλλου υπενθύμισε αποτελεί την πάγια και διαχρονική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ (τότε Συνασπισμού). Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η λύση που θα δοθεί δεν πρόκειται να απειλήσει ή να διχάσει την κυβερνητική πλειοψηφία, σε αντίθεση με τον εσωτερικό διχασμό που είχε προκαλέσει το θέμα στη Νέα Δημοκρατία, όταν πρωτοήλθε στο προσκήνιο.

Τέλος, ο Π. Ρήγας τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζει, όπως έκανε η ΝΔ το 1992, όταν για δικούς της εσωτερικούς και μικροπολιτικούς λόγους χωρίστηκε σε τρία στρατόπεδα και άφησε το πρόβλημα να υφίσταται για 25 και πλέον χρόνια.