ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

14/02/2018

Σ. Αναγνωστοπούλου: Χρειάζονται σχέσεις συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, όχι κατακερματισμός - βίντεο

Σ. Αναγνωστοπούλου: Χρειάζονται σχέσεις συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, όχι κατακερματισμός - βίντεο.

Η βουλεύτρια Αχαΐας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η "Εποχή" με την "Αυγή" και το Ινστιτούτο Πουλαντζάς με θέμα: "Το Μακεδονικό ζήτημα τότε και τώρα" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως τελικά, «πρέπει τα πράγματα να λέγονται και να ξαναλέγονται». Από το 1989 και μετά, βλέπουμε διαρκώς την εμφάνιση του «αναθεωρητισμού» στην Ιστορία: ένα άλμα δηλαδή, που παραγράφει την ιστορία του άμεσου παρελθόντος και πηγαίνει πιο πίσω για να «ξαναφτιάξει» την ιστορία από την αρχή. Ομως, η ιστορία έχει εδαφικότητα και χρονικότητα, σημείωσε η καθηγήτρια του Παντείου και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εθνικισμός είναι πάντα υπερβατικός, με «ιεροποιημένες» τις διεκδικήσεις του, για να γίνεται επίκληση σε αυτές όταν και όποτε βολεύει.

«Ακροδεξιές» και «αντιδημοκρατικές» ήταν οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου, τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ δημοκρατία είναι κάθε κόμμα να αναλάβει την ευθύνη να εκθέσει τις θέσεις του δημόσια και να υποστεί την κριτική γι` αυτές.

Χρειάζονται σχέσεις συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, όχι κατακερματισμός, κατέληξε η Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς αυτός δίνει δυνατότητα σε έξωθεν παρεμβάσεις.

 

Φωτογραφία, video: www.left.gr