ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

08/03/2018

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Βασίλη Μουλόπουλου

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του  Βασίλη ΜουλόπουλουΑποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο και φίλο Βασίλη Μουλόπουλο, μάχιμο δημοσιογράφο και αγωνιστή της Αριστεράς, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε ηλικία 72 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Β. Μουλόπουλος σπούδασε Δημοσιογραφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, εντάχθηκε στην οργάνωση Lotta Continua κι έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως συντάκτης στην εφημερίδα της οργάνωσης του. Την ίδια περίοδο, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αντιδικτατορικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί στην Ιταλία και σε άλλες χώρες σε συμπαράσταση στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην Ελλάδα.

Από το 1981 που επέστρεψε στην Ελλάδα, ως το 1985, ο Β. Μουλόπουλος εργάστηκε στην εφημερίδα “Εξόρμηση” ως συντάκτης ύλης. Έκτοτε, εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ΔΟΛ, αρχικά ως συντάκτης ύλης στο “Βήμα” και τον “Ταχυδρόμο” και κατόπιν ως ο βασικός διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο “Βήμα”. Σε κανένα βήμα της μακράς επαγγελματικής του διαδρομής δεν έπαψε με την καυστική του πένα να εκφράζει αυθεντικά τις ιδέες και τη σκέψη του, με δημοσιογραφική ανεξαρτησία και σεβασμό στη δεοντολογία.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς και διετέλεσε πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ από το 2008 ως το 2009,  οπότε και εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμεινε βουλευτής ως το 2012. Ως πρόεδρος της Αυγής, από το 2013 ως το 2017, ο Β. Μουλόπουλος έδινε καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης μαζί με όλο το επιτελείο της εφημερίδας, με γνώμονα τις απόψεις και τις αξίες της Αριστεράς. Επιπλέον, ο Β. Μουλόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Left Media.

Με τις ιδέες, τα κείμενα, την εμπειρία και τη δημοσιογραφική και πολιτική συγκρότησή του, ο Β. Μουλόπουλος είχε καθοριστική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε βασικός παράγοντας στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής στο γραφείο τύπου του στις εκλογές του 2012. Πάνω από όλα, όμως, ο Βασίλης ήταν ένας τρυφερός και γλυκός άνθρωπος, ένας αγαπημένος σύντροφος και φίλος για όλους μας και θα μας λείψει απεριόριστα.

Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και στην κόρη του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους του . Η κηδεία του Βασίλη θα τελεστεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., στο νεκροταφείο του Χαλανδρίου.