05/06/2018

Κώστας Μπάρκας στον Antenna: Είναι καταδικαστέα η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας - βίντεο

.

«Είναι καταδικαστέα η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Kαλημέρα Ελλάδα» του Antenna, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Η τελευταία εκφράστηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί.

Στη συνέχεια και αναφορικά με το ίδιο θέμα, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Καταλαβαίνουμε την ένταση που θέλουν να δημιουργήσουν στο εσωτερικό τους οι Τούρκοι, γιατί σε λίγες μέρες έχουν εκλογές. Όμως, εμείς παιχνίδια της τουρκικής Ακροδεξιάς δεν θα παίξουμε. Έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση, πολλές φορές έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη. Οι Τούρκοι αξιωματικοί προστατεύονται από το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο» και πρόσθεσε « Θέλω όλο το πολιτικό σύστημα να ταχθεί εναντίον της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας ότι θα έρθουνε τάχα μου σε μια άλλη χώρα να κάνουν πράγματα. Δεν έρχονται σε άλλη χώρα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Έχει δίκαιο και το προασπίζεται».

Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό», ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε « Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει στα συλλαλητήρια. Θεωρώ, όμως, ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, με βάση το σκληρό αυτό ζήτημα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Δηλαδή, ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έχει μια συνέχεια, βασίζεται σε τρεις προϋποθέσεις: σύνθετη ονομασία, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση της γειτονικής χώρας, και η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τις εθνικές μας θέσεις».