ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

13/06/2018

Π. Ρήγας: Ιστορική η συμφωνία με ΠΓΔΜ, πετυχαίνει όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά δεν προσπάθησαν καν - ηχητικό

Π. Ρήγας: Ιστορική η συμφωνία με ΠΓΔΜ, πετυχαίνει όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά δεν προσπάθησαν καν - ηχητικόΟ κ. Σαμαράς είναι από τους χειρότερους πολιτικούς που έχει γνωρίσει η χώρα, γιατί αδιαφορεί πλήρως για το αν η προσωπική στρατηγική του λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ στο Ραδιόφωνο 24/7 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο

.

Για τη στάση των ΑΝΕΛ

Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει να επιτελέσει συγκεκριμένο έργο: Να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και να σπάσει το καθεστώς διαπλοκής - και σε αυτό τον άξονα είναι άψογη. Δεν έχουμε κρύψει ποτέ τις ιδεολογικές μας διαφορές. Το μείζον θέμα και για τα δύο κόμματα -που αποτελεί και τη βάση συνεργασίας τους- είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κατάρρευση που έφερε ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του.

Για την επίθεση Σαμαρά στον ΠτΔ

Ο κ. Σαμαράς είναι από τους χειροτέρους πολιτικούς που έχει γνωρίσει η χώρα, γιατί αδιαφορεί πλήρως για το αν η προσωπική στρατηγική του λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών. Η επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στον κ. Παυλόπουλο δεν είναι μόνο προσβλητική, αλλά αποτελεί και θεσμικό ατόπημα, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά το ρόλο που έχει να επιτελέσει ο ΠτΔ. Τον ρόλο αυτό ο κ. Παυλόπουλος τον έχει παίξει με τον πιο σωστό και αξιοπρεπή τρόπο και η συνολική στάση του τιμά την ελληνική δημοκρατία της οποίας είναι Πρόεδρος.

Για τη στάση της ΝΔ

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν καθοδηγείται μόνο από τα ΜΜΕ της διαπλοκής αλλά και από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και τον κ. Σαμαρά συγκεκριμένα. Είναι δυστύχημα μια πολιτική παράταξη να βασίζει τη στρατηγική της στην προβληματική αντίληψη του κ. Σαμαρά για την πολιτική. Δυστυχώς τους ενοχλεί πολύ που κάτι περίεργοι αριστεροί καταφέρνουν αυτό που δεν μπόρεσαν μεγάλοι – κατά τη γνώμη τους - πολιτικοί ηγέτες και οικονομολόγοι: να βγάλουν δηλαδή τη χώρα από τα μνημόνια. Και γι’ αυτό καταφεύγουν σε επικίνδυνες και ακραίες αντιλήψεις σαν κι εκείνες που οδήγησαν στο Κυπριακό. Η στάση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα και αποτελεί μελανή κηλίδα για την παράταξη του Κων/νου Καραμανλή.

Η συμφωνία που επιτύχαμε παίρνει ουσιαστικά πίσω το όνομα της Μακεδονίας και προχωράει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Πετυχαίνει δηλαδή όσα εκείνοι όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά δεν συζητούσαν καν. Αντιμετωπίζεται επιτέλους ένα πρόβλημα πολλών χρόνων. Ας μας πουν αν θέλουν να έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας, αν θέλουν τα βαλκάνια να είναι μια πυριτιδαποθήκη μέσα στην οποία αδυνατούν να αναπτυχθούν οι οικονομίες των χωρών. Τους προτρέπω, όχι ως αριστερός ή Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως εκπαιδευτικός να διαβάσουν ιστορία για να αντιληφθούν τις ευθύνες που φέρουν όσοι διαχρονικά έχουν επενδύσει σε ακραίο εθνικισμό και πατριδοκαπηλία.

Για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής

Καλώς να ορίσει η πρόταση μομφής της ΝΔ. Ας επιλέξουν να κινηθούν όπως θέλουν, εμείς δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για τίποτα.