ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

05/07/2018

ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ: Περισσεύει η υποκρισία και το πολιτικό θράσος της Ν.Δ. για τα μεγάλα έργα της Κρήτης

ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ: Περισσεύει η υποκρισία και το πολιτικό θράσος της Ν.Δ. για τα μεγάλα έργα της ΚρήτηςΤο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη στη Ν.Δ. 

Πλήρως καθοδηγούμενη και απόλυτα εναρμονισμένη με την κεντρική πολιτική γραμμή του μαύρου και της απαξίωσης και τοπικά η ΝΟΔΕ Ηρακλείου θυμήθηκε εν μέσω θέρους, ότι για το ΒΟΑΚ ευθύνεται η τελευταία τριετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προσωπικά ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης. Περισσεύει φαίνεται σε κάποιους η υποκρισία και το πολιτικό θράσος για τα μεγάλα έργα της Κρήτης (ΒΟΑΚ, νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο δρόμος της Μεσαράς, η ηλεκτρική διασύνδεση) τα οποία είχαν παραπέμψει στις καλένδες, εμπαίζοντας μας επί δεκαετίες, αφού καταλήστεψαν δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα. Ο ΒΟΑΚ επί 50 χρόνια φτιαχνόταν στα λόγια με ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις και μπόλικα ψέματα. Πενήντα χρόνια που πληρώσαμε υψηλό φόρο αίματος στα τροχαία δυστυχήματα. Τώρα που επιτέλους οι διαδικασίες προχωρούν, τα έργα δημοπρατούνται επιχειρούν να εμφανιστούν ως τιμητές οι υπαίτιοι για την ανυπαρξία και στασιμότητα όλων των μεγάλων έργων και υποδομών στο νησί μας. Καλύτερα θα ταν επιτέλους να ζητήσουν ένα συγνώμη..
Ο λαός μας όμως δεν ξεχνά, δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου όπως θα ήθελαν. Βλέπει την προσπάθεια που γίνεται συστηματικά με σχεδιασμό να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα και υποδομές που έχει ανάγκη η Κρήτη και της στερούσαν τόσες δεκαετίες.
Από χθες άλλωστε ζούμε το νέο παραλήρημα της ΝΔ και της ακροδεξιάς ομάδας που την ελέγχει. Έφτασαν δε στο θεσμικό ατόπημα να εγκαλέσουν δημόσια τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί γιατί ως ο κατεξοχήν αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα της Ευρωζώνης τόλμησε να δηλώσει κατά την ομιλία του ότι τα μνημόνια τελείωσαν, η τρόικα δεν θα ξαναέρθει στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα πλέον θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη κανονική χώρα μέλος της Ε.Ε δίνοντας τα εύσημα στους Έλληνες για την προσπάθεια τους. Η ΝΔ μικρόψυχα, ορίζοντας ως πατριωτικό το μικροπολιτικό της συμφέρον, όπως εσχάτως πράττει με κάθε αφορμή, ενοχλήθηκε και αντέδρασε. Ο αντιπρόεδρος της Κωστής Χατζηδάκης, φανερά εκνευρισμένος ζήτησε δημοσίως μέσα στη Βουλή από τον Π. Μοσκοβισί να «απολογηθεί» και να ξεκαθαρίσει αν η Επιτροπή σχεδιάζει να υπαναχωρήσει από τα μέτρα του 2019 και του 2020. Σήμερα δε δήλωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί κλείνει το μάτι στην αριστερά. Αλήθεια ο κ. Φρουζής σε ποιον κλείνει το μάτι με τα φιλικά e mails του στον πρόεδρο της ΝΔ?
Και όλα αυτά γιατί απλά καταρρέει το καταστροφολογικό τους αφήγημα και η χώρα προχωρά στο αύριο. Γιατί φοβούνται τη νέα σίγουρη ήττα τους στις εκλογές του 2019. Μέχρι τότε όμως έχουν άπλετο χρόνο να παίζουν με δημοσκοπήσεις στα φιλικά ΜΜΕ, αλλά να σιωπούν όταν ερωτώνται για τις σχέσεις τους με τον κ. Φρουζή, τις offshore, τα 200 εκατομμύρια που έλαβαν σε δάνεια και ποτέ θα τα εξοφλήσουν, τα ποικίλα σκάνδαλα.
Η Ελλάδα τερματίζει την 8 ετή περιπέτεια στην οποία την ενέπλεξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παραδίδοντας τη χώρα χρεωκοπημένη και αλυσοδεμένη στο ΔΝΤ και στους δανειστές. Το πρόγραμμα τελείωσε, δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ούτε προληπτική πιστοληπτική γραμμή όπως ονειρεύονταν κάποιοι για να φέρουν από το παράθυρο ένα ακόμα μνημόνιο. Η Ελλάδα μες τις θυσίες του λαού της βγαίνει με ψηλά το κεφάλι και την κοινωνία όρθια από την κρίση και προχωρά σε ένα νέο, πιο φωτεινό μονοπάτι με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αφήνοντας πίσω τους νοσταλγούς του χθες να αναπολούν τα χαμένα τους μεγαλεία.
Οι φωτεινότερες μέρες είναι μπροστά μας.