ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

06/07/2018

Ανδρ. Ριζούλης: Η απλή αναλογική ενισχύει τις συνεργασίες των παρατάξεων στους δήμους και την ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά - βίντεοΠαρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας στην Επιτροπή συζήτησης του νομοσχεδίου "Μεταρρύθμιση θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρόγραμμα Κλεισθένης"

.

Ο Ανδρέας Ριζούλης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συζητούμε για τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, όπως τις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Οι δημοκρατικές διαδικασίες στην αρχαία Ελλάδα διαφέρουν βέβαια από τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που γνωρίζουμε σήμερα, όμως έχει σημασία να ερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους οι δημότες θα συμμετέχουν στην διακυβέρνηση των Δήμων".

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των παρατάξεων μέσα στους Δήμους, την ενεργοποίηση και την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Τέλος επεσήμανε την σπουδαιότητα της κατηγοριοποίησης των Δήμων σε μικρούς, νησιώτικους και ορεινούς, που θα τους επιτρέψει να λειτουργούν αποτελεσματικότερα και με τα αναγκαία αναπτυξιακά εργαλεία.

Επισυνάπτεται το link με την τοποθέτηση του Ανδρέα Ριζούλη στην Επιτροπή της Βουλής.