ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

12/07/2018

Σ. Φάμελλος: Στους δήμους θα γίνεται αυτό που θέλουν οι πολίτες τους

Σ. Φάμελλος: Στους δήμους θα γίνεται αυτό που θέλουν οι πολίτες τους.

«Η αυτοδιοίκηση έχει στηρίξει την ελληνική κοινωνία, αποτελεί κύτταρο και πυρήνα της δημοκρατίας. Η αυτοδιοίκηση στάθηκε όρθια στην κρίση κόντρα στις επιδιώξεις και προθέσεις του κ. Μητσοτάκη ο οποίος απέλυσε τους δημοτικούς αστυνόμους, διέλυσε τους σχολικούς φύλακες, έκοψε τους προϋπολογισμούς των δήμων, όπως έκανε όλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Σχολιάζοντας τα πυρά που δέχεται η απλή αναλογική για την αυτοδιοίκηση και τις προβλέψεις ότι δεν θα μπορούν οι δήμοι να κυβερνηθούν αναρωτήθηκε πού είναι ο σεβασμός προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Σεβόμαστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό εμείς καταθέσαμε πρόταση για την απλή αναλογική. Τι άλλο δηλαδή, θα μπορούσαμε να προτείνουμε; Το ίδιο δεν κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές; Τίμια, δημόσια, όπως ήταν το πρόγραμμα μας. Αυτό ουσιαστικά πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση, διάφανη, αντιπροσωπευτική. Η αντιπολίτευση σήμερα προτιμάει, με την επίκληση μιας αδύναμης κυβερνησιμότητας, να παραβιάζεται η αντιπροσωπευτικότητα. Δηλαδή προτιμάει να παραβιάζεται η βασική δημοκρατική αρχή υπό την υπόθεση ενός κινδύνου που δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Ωραία ευρωπαϊκή άποψη!» σχολίασε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Ο δήμος θα κυβερνάται όπως θέλουν οι πολίτες του. Αυτό δεν το έχετε καταλάβει; Δεν έχετε καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνεται ότι συμφωνείτε εσείς πίσω από κλειστές πόρτες με τους καναλάρχες, αλλά θα γίνεται αυτό που θέλουν οι πολίτες; Αυτό θα γίνεται και στην αυτοδιοίκηση!».