16/07/2018

Στ. Κούλογλου προς Ν.Δ.: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί - ηχητικό

.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Όμως ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ένα δάνειο 200.000 που διευθετήθηκε και εξυπηρετείται, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία χρωστά 200.000.000 στις τράπεζες επειδή είχε προεξοφλήσει ότι θα έπαιρνε αιωνίως εκλογικό ποσοστό 40%. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης είχε γίνει κάτι τέτοιο, το κόμμα θα είχε διαλυθεί. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, που χρωστά αντίστοιχα ποσά», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στην σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που αφορά συγγενικά πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε μια ρύθμιση δανείου. Μεμπτό είναι αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Επειδή καταλαβαίνει ότι θα χάσει κάνει φασαρία για να διακοπεί το παιχνίδι, τώρα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Θέλει να υποβαθμίσει την πολιτική αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο σκυλοκαυγά όπου όλοι τάχα είμαστε ίδιοι μέσα στον βούρκο γιατί αντιλαμβάνεται ότι εάν υπάρξει θετικό οικονομικό έργο από την κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει στη παγίδα και το έργο θα υπάρξει. Θα βοηθηθούν τα ασθενέστερα στρώματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο κ. Μητσοτάκης θα χάσει τις εκλογές και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ή να απολογηθεί για τα σκάνδαλα στα οποία είναι μπλεγμένος ο ίδιος ή το κόμμα του. Από τις offshore της συζύγου του μέχρι το σκάνδαλο Novartis. Ιδίως το τελευταίο θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα προσεχώς», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και την Λώρα Ιωάννου.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τριπλές κάλπες τον Μάϊο του 2019, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να κάνει ότι και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Εμείς μόνο το έχουμε κάνει εθνικό σπορ να ζητά η αντιπολίτευση από την επομένη των εκλογών εκλογές. Γινόμαστε πια μια κανονική χώρα. Ένα από τα χαρακτηριστικά μιας κανονικής χώρας είναι να γίνονται οι εκλογές στην ώρα τους». Ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε επίσης την ανάγκη να εξαντληθεί ο χρόνος της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει «τα δίκαια αιτήματα πολλών πολιτών που έχουν πιεστεί πολύ φορολογικά και μισθολογικά λόγω της κρίσης και των μνημονίων. Θα πρέπει να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για να αναπνεύσει η οικονομία. Το πλεόνασμα θα πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες που έχουν υποφέρει. Όμως αυτά πρέπει να γίνουν νοικοκυρεμένα.. Δεν πρέπει η σημερνή κυβέρνηση να επαναλάβει τα λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, σκορπώντας για ψηφοθηρικούς σκοπούς λεφτά που δεν υπάρχουν».

Τέλος, για την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δήλωσε πως δεν θα επηρεαστούν μακροπρόθεσμα οι σχέσεις Αθήνας και Μόσχας. «Οι Ρώσοι πράκτορες και οι πρώην διπλωμάτες προσπάθησαν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Χρησιμοποιήθηκαν και ρούβλια στην υπόθεση. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν καταλλήλως. Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα όμως. Οι ΗΠΑ με την ΕΣΣΔ και την Ρωσία μετέπειτα είχαν καθημερινά τέτοια φαινόμενα και διατηρούσαν και κανονικές σχέσεις».

Ο Στέλιος Κούλογλου απέρριψε τα σενάρια ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανταγωνισμού υπερδυνάμεων που θέλουν τον έλεγχό της και εξήγησε πως «ευτυχώς η χώρα αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για αυτό διαθέτει ισχυρές συμμαχίες. Ασφαλώς υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον έλεγχο των δυτικών Βαλκανίων, που είναι εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ. Είναι χώρες σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και για αυτό είναι ευάλωτες σε επιρροή και κινήσεις για τον έλεγχό τους. Αυτή είναι και η αιτία της αναταραχής στα Βαλκάνια. Το ερώτημα για εμάς είναι εάν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η αναταραχή. Δεν μας συμφέρει, είναι η απάντηση. Για αυτό πρέπει να κλείνουμε τις ανοικτές διαφορές με τους βόρειους γείτονες μας».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/nBYL7opEDVM