26/09/2018

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κ. Farid Fernandez

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αντιπροσωπείας του κόμματος και του Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κ. Farid Fernandez.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Γιάννης Μπουρνούς, ο Συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής Νεκτάριος Μπουγδάνης, ο Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιώργος Βερβέρης και η Έλενα Μαράκα, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και υπεύθυνη της ομάδας εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λατινική Αμερική.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Βενεζουέλας, αλλά και συνολικά των χωρών της Λατινικής Αμερικής με την Ε.Ε. Έγινε πλούσια αναφορά και αναπτύχθηκε προβληματισμός γύρω από την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Λατινοαμερικάνικη χώρα το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τον Πρέσβη κ. Fernandez στην ανάγκη για μια πολύπλευρη συνεργασία όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, που χρειάζεται να δημιουργηθεί διεθνώς, ως αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και στην άνοδο ξενοφοβικών και ακροδεξιών αντιλήψεων.
Η συνάντηση έκλεισε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για την αναγκαιότητα της συνέχειας της συνεργασίας τους, μέσα σε ένα όλο πιο ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.