ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

19/10/2018

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με ομιλήτρια τη Θεανώ Φωτίου

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με ομιλήτρια τη Θεανώ Φωτίου



«Κατέρρευσε η καταστροφολογία του παλιού καθεστώτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο γιατί αν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να ακυρώσουμε την περικοπή των συντάξεων, δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων που ήδη κάναμε» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της απόψε, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Άλιμο.

Η κ. Φωτίου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της:
-Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα για τη μάχη που δώσαμε το 2015, αλλά έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη για να κερδίσουμε όλα όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξαναγυρίζουμε στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας συστηματικά από την δεκαετία του 1990 και που σήμερα είναι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη.
-Αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο στηρίζοντας τη μεσαία τάξη, τη μισθωτή εργασία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τους νέους και τις νέες. Θα σταθούμε δηλαδή στο πλευρό όλων εκείνων των παραγωγικών δυνάμεων που βρέθηκαν απομονωμένες. Προχωράμε σε 4 άξονες.

- Θα κάνουμε τις απαιτούμενες προγραμματικές συγκλίσεις και συμμαχίες ώστε να δημιουργήσουμε ηγεμονικά σχήματα για να ριζώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση και να κοκκινίσει ο χάρτης της χώρας.
-Είναι ξεκάθαρο, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη πατριωτική γραμμή.

-Ο κ. Μητσοτάκης, χέρι-χέρι με επικίνδυνες ακροδεξιές μειοψηφίες από τη μια, υψώνει τα λάβαρα του ακραίου εθνικισμού και του αδιέξοδου πατριωτισμού και από την άλλη επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.

-Θα βάλουμε τέλος σε αυτόν τον ψευδεπίγραφο πατριωτισμό που θέλει μια χώρα να μη λέγεται Βόρεια Μακεδονία αλλά να συνεχίσει να λέγεται σκέτο Μακεδονία.

-Ο κ. Μητσοτάκης σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός και συγχρόνως θρέφει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό. Σηκώνει τις σημαίες κατά των ξένων, των μεταναστών, των «άλλων». Οδηγούμαστε σε τρομακτικές διαιρέσεις.


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού:
«Βρισκόμαστε 2 μήνες μετά την ιστορική 21η Αυγούστου που βγήκαμε από τα μνημόνια και την κατάθεση του προϋπολογισμού της Κυβέρνησης τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Ένας προϋπολογισμός που δεν περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων.
Για πρώτη φορά από το 2010 δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο γιατί αν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να υποβάλουμε τον προϋπολογισμό της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να ακυρώσουμε την περικοπή των συντάξεων. Δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων που κάναμε. Ήδη 200.000 εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να αυξάνεται. Ούτε να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ή να καταργήσουμε τον υποκατώτατο και τις διακρίσεις για τους νέους που υλοποιούμε ήδη από τον Ιανουάριο του 2019.
Κατέρρευσε η καταστροφολογία του παλιού καθεστώτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σήμερα για τη μάχη που δώσαμε το 2015, αλλά έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη, για να κερδίσουμε όλα όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στις πολιτικές που μας κατέστρεψαν και με το παλιό καθεστώς που μας κατέστρεψε που σήμερα έχει ενδυθεί την προβιά του αθώου αμνού, μέσα από την μιντιακη τους υπεροπλία.
Δεν ξαναγυρίζουμε στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας συστηματικά από την δεκαετία του 1990 και που σήμερα είναι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη. Γιατί έτσι νομίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές με το τρίπτυχο καταστροφολογία-νεοφιλελευθερισμός-εθνικισμός.
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τα δύσκολα πέρασαν και έχουμε πολλά να κάνουμε στον ένα χρόνο που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση μας προχωρα με συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο, αυτό που ξεδίπλωσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με παράλληλα μέτρα άμεσης ανακούφισης όσων χτυπήθηκαν από την κρίση. Το αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, με κεντρικό άξονα την υπεράσπιση και την ενίσχυση της εργασίας με σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από όλα τα αναπτυξιακά σχέδια των προηγούμενων.

Το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της Αριστεράς προχωρά με 4 άξονες.

1ος άξονας : Στήριξη και ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους υγείας-παιδείας-κοινωνικής προστασίας (συντάξεις, πρόνοια)

Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και υπό μνημονιακό καθεστώς εμείς προχωρήσαμε σε πράξεις μοναδικές σε όλη την Ευρώπη: δωρεάν κάλυψη 2,5 εκ. ανασφάλιστων στην υγεία, ίδρυση τομυ, ανάπτυξη της ειδικής αγωγής για τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, νόμος για την ανθρωπιστική κρίση και ΚΕΑ, ίδρυση του ΕΦΚΑ που έκανε το ασφαλιστικό βιώσιμο.

2ος άξονας : Εκσυγχρονισμός και δημοκρατία στην δημόσια διοίκηση

Η δημόσια διοίκηση έχει πολλά προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται σε μια τριετία. Πώς θα εξυπηρετεί τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον; Έτσι που είναι αποψιλωμένο σήμερα χωρίς νέο προσωπικό, χωρίς διορισμούς τόσα χρόνια.
Οι δανειστές επέβαλαν το 1/5. Πέντε φεύγουν ένας προσλαμβάνεται. Εμείς καταφέραμε από 1/1/2019 το 1/1. Ο κ. Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη επανέφερε το 1/5. Γιατί; Μόνο έτσι μπορεί να δώσει τμήματα του δημοσίου σε ιδιώτες, να έχει πελατειακές σχέσεις και να συντηρεί την διαφθορά.
Θα δώσω ένα παράδειγμα του δικού μας χαρτοφυλακίου της πρόνοιας.
54 υπάλληλοι όλοι κι όλοι. 120 επιδόματα που δίνονταν από 140 πηγές, 66 δημόσια ιδρύματα και αναρίθμητα όπως αποδείχτηκε από εμάς με νόμο καταγραφής που ψηφίσαμε. 1600 ιδρύματα για παιδιά, ΑμεΑ ,ηλικιωμένους. Τι κάναμε; Φτιάξαμε ένα προνοιακό κράτος με δυο πυλώνες, με ραχοκοκαλιά τα 240 Κέντρα Κοινότητας σε όλη τη χώρα που ενημερώνουν τους πολίτες για τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται, ενώ παράλληλα ενημερώνουν το κράτος ηλεκτρονικά.
Από το Κέντρο Κοινότητας Αλίμου, ξέρουμε ότι έχουμε 833 εγγραφές ωφελουμένων στο μητρώο, ότι δίνουμε επίδομα σε 478 νοικοκυριά που περιλαμβάνουν 933 μέλη με ποσό 105.000 ευρώ το μήνα, ότι το ΤΕΒΑ παίρνουν 268 οικογένειες με 557 μέλη και ότι Vouchers έχουμε δώσει σε 80 βρέφη, 224 νήπια, 35 ΚΔΑΠ και 1 ΚΔΑΠΜΕΑ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει αίτηση για νέα τμήματα Β/Ν φροντίδας που χρηματοδοτούμε με 15 εκατ. ευρώ.
Έτσι καταργούμε τις πελατειακές σχέσεις, τη διαπλοκή και τη διαφθορά και δίνουμε την αξιοπρέπεια που αρμόζει στους Έλληνες πολίτες.

3ος άξονας: παραγωγική ανασυγκρότηση

Με αναδιάταξη του αγροτοδιατροφικου και ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα. Με κορμό τις μικρές επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας κατευθύναμε εκεί όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και ήρθαμε πρώτοι στην απορρόφηση. Τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε επ’ ωφέλεια της ανάπτυξης γιατί μέχρι να αποφασίσουν σε ποιον ημέτερο θα το έδιναν και από πλήρη ανικανότητα επέστρεφαν αναπορροφητα πολλά δις από τα ΕΣΠΑ.
Εμείς σήμερα, με μεγάλα προγράμματα που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ, 88.500 νέες θέσεις εργασίας εξήγγειλε ο Νάσος Ηλιόπουλος με 630 εκατ. ευρώ. Πολλά προγράμματα για τις νέες επιχειρήσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εμείς 82 εκατ. ευρώ για νέες ΚΟΙΝΣΕΠ και 27 εκατ. για υφισταμένες καθώς και 11 εκατ. για νέες θέσεις εργασίας σε υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις αλληλέγγυας οικονομίας. Αυτό θα το συζητήσουμε στην expo της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από 7-11 Νοεμβρίου στην Σοφοκλέους.
Αλλάζουμε δηλαδή το παραγωγικό μοντέλο στηρίζοντας τη μεσαία τάξη, τη μισθωτή εργασία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τους νέους και τις νέες. Θα σταθούμε δηλαδή στο πλευρό όλων εκείνων των παραγωγικών δυνάμεων που βρέθηκαν απομονωμένες από ένα στρεβλό και διεφθαρμένο «μοντέλο ανάπτυξης» το οποίο πριμοδοτούσε μόνο συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα 13 περιφερειακά συνέδρια που κάναμε μας έδωσαν πολλά στοιχεία πια για να δώσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση σάρκα και οστά. Για την γείωση με την πραγματικότητα. Τα 13 ξεχωριστά αναπτυξιακά σχέδια μας δίνουν τη βάση για τις αυτοδιοικητικές-περιφερειακές εκλογές. Με βάση αυτά αλλά και τις θέσεις μας στο μεταναστευτικό και στα εθνικά ζητήματα θα κάνουμε τις απαιτούμενες προγραμματικές συγκλίσεις και συμμαχίες ώστε να δημιουργήσουμε ηγεμονικά σχήματα για να ριζώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση και να κοκκινίσει ο χάρτης της χώρας, όχι με τις προσωπικότητες. Έχουμε όλα τα εργαλεία για μια μεγάλη νίκη σ’ αυτόν τον τομέα με παράδειγμα τα μεγάλα επιτεύγματα των αριστερών δήμων αυτή την τετραετία.

4ος άξονας είναι η οικονομία

Καταφέραμε να ελέγξουμε τα οικονομικά και παράλληλα να αναδιατάξουμε τις δαπάνες προς όφελος των χτυπημένων από την κρίση, και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη είναι όλα κοστολογημένα γιατί το 2019 θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο από 700-900 εκατομμύρια επιπλέον του 3,5% πλεονάσματος που μπορούμε να τον διαθέσουμε όπου θέλουμε. Αυτοί είναι οι βαθμοί ελευθερίας που κερδίσαμε βγαίνοντας από τα μνημόνια, να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα οικονομικά του οίκου μας και άρα όλα τα μέτρα που εξήγγειλε θα ψηφιστούν από τις αρχές Νοεμβρίου κάθε εβδομάδα όπως μας καθόρισε ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα μέτρα:
Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών και των εισφορών για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, επιδότηση ενοικίου, καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, μονιμοποίηση των 3000 εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», 4.500 άμεσες προσλήψεις για ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία, κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ και ανενεργές επιχειρήσεις και τέλος, επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών.
Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε την πορεία κοινωνικής διάλυσης που παραλάβαμε το 2015. Μια χώρα που κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το «success story» που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Με τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που απολαμβάνουν σήμερα 620.000 δικαιούχοι αλλάξαμε την εικόνα.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης μειώσαμε την ακραία φτώχεια και την παιδική φτώχεια κατά 2 μονάδες δαπανώντας 1 δις 600 εκ. σε 3 χρόνια οικονομικής ασφυξίας όταν μέχρι το 2015 δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ.
Το 2022 τα ποσοστά φτώχειας θα είναι χαμηλότερα από αυτά που υπήρχαν στην χώρα το 2008 στην έναρξη δηλαδή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κάτω από 23%. Υπερδιπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό από τα 789 εκατ. ευρώ, που παραλάβαμε το 2015, σε σχεδόν δύο δις ευρώ το 2018.
Έχουμε επιτέλους αρχίσει να συγκλίνουμε θετικά με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα ως προς το ύψος των προνοιακών δαπανών οι οποίες το 2022 φτάνουν τα 4 δις. Εμείς πιστέψαμε σε αυτό που λέγεται σε όλη την Ευρώπη ότι δηλαδή οι δαπάνες για την πρόνοια είναι αναπτυξιακές και πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1,03-1,6. Αντίθετα ο ΣΕΒ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι τα χρήματα που δίνονται για την πρόνοια χάνονται από την ανάπτυξη.
Η μεταρρύθμιση που υλοποιούμε δεν περιορίζεται στην ακραία φτώχεια. Οικοδομεί μια σύγχρονη αντίληψη για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη για όλους και όχι μόνο για τους ευάλωτους. Εμβληματικές είναι οι δράσεις για το παιδί και την οικογένεια καθώς και για το δικαίωμα στην στέγη.

Για το παιδί εφαρμόζουμε πολιτικές που αφορούν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το μέλλον του κάθε παιδιού δεν μπορεί να είναι προκαθορισμένο από την κοινωνική του καταγωγή. Το αποδεικνύουμε με την πολιτική μας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, (παραλάβαμε 79.000 Vouchers το 2015 και φέτος δώσαμε 127.000) με τα νέο επίδομα παιδιού, (από 800.000 οικογένειες το 2017 τα αυξήσαμε φέτος στις 900.000 οικογένειες και από 650 εκατ. ευρώ στα 980 εκατ. ευρώ), τον θεσμό των σχολικών γευμάτων (πάνω από 152.000 καθημερινά ζεστά γεύματα σε 953 σχολεία)και τον νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία. Αν αθροίσουμε τα κονδύλια που διαθέσαμε επιπλέον τα τρία αυτά χρόνια, σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας για να στηρίξουμε τις πολιτικές για το παιδί, ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. Από 822 εκατ. το 2015 στα 1,3 δις. το 2018. Αυτές είναι πολιτικές με αριστερό πρόσημο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.
Σαν σήμερα, 58 χρόνια πριν, στις 19 Οκτωβρίου του 1960, οι ΗΠΑ αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην Κούβα. Σήμερα, ακόμα και οι σχέσεις των δύο αυτών χωρών που αποτέλεσαν την πρώτη γραμμή του ψυχρού πολέμου, σταδιακά αποκαθίστανται και αναζητούν διεξόδους συνεργασίας. Στην Ελλάδα, όμως, κάποιοι επιμένουν στις ψυχροπολεμικές λογικές, προτάσσοντας το ατομικό συμφέρον και τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες πάνω από το συμφέρον χώρας.
Είναι ξεκάθαρο, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη πατριωτική γραμμή.
Ο κ. Μητσοτάκης, χέρι-χέρι με επικίνδυνες ακροδεξιές μειοψηφίες από τη μια, υψώνει τα λάβαρα του ακραίου εθνικισμού και του αδιέξοδου πατριωτισμού και από την άλλη επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. Αδιαφορώντας για τις γεωπολιτικές ισορροπίες και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, θέλουν να οδηγήσουν την χώρα στην απομόνωση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η συμφωνία των Πρεσπών, συνιστά μια μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δύο λαούς και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Η Θεσσαλονίκη μπορεί έτσι να γίνει το κέντρο των Βαλκανίων.
Θα βάλουμε τέλος σε αυτό τον ψευδεπίγραφο πατριωτισμό που θέλει μια χώρα να μη λέγεται Βόρεια Μακεδονία αλλά να συνεχίσει να λέγεται σκέτο Μακεδονία. Τιμώ την δουλειά του κ. Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών και λυπάμαι για την παραίτηση του.
Όμως, άκουσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου, όπως ο ίδιος δήλωσε «να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Είναι μια εθνικά επωφελής απόφαση.
Ο κ. Μητσοτάκης σε αυτά τα θέματα σύρθηκε από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του ελπίζοντας ότι θα κρατήσει έτσι ενωμένο το κόμμα του και θα αποσπάσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Κάνει λάθος. Όμως συγχρόνως θρέφει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό. Σηκώνει τις σημαίες κατά των ξένων, των μεταναστών, των «άλλων». Οδηγούμαστε σε τρομακτικές διαιρέσεις. Μετανάστες έναντι Ελλήνων, Ρομά έναντι Ελλήνων, ομοφυλόφιλοι έναντι μη, τα φαινόμενα στην Άμφισσα, του Ζακ Κωστόπουλου, της Ελευσίνας πληθαίνουν.
Πληθαίνουν και στην Ευρώπη. Εμείς όμως είμαστε η τιμή της Ευρώπης στο μεταναστευτικό. Εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτήν την Ευρώπη που παραπατά. Εμείς έχουμε έργο να επιδείξουμε για αυτήν την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό και την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις προωθητικές προτάσεις μας με τις χώρες του Νότου κατά της λιτότητας .
Με αυτές τις πράξεις μας θα διεκδικήσουμε τη νίκη στις Ευρωεκλογές.
Έχουμε πολλές και δύσκολες μάχες να δώσουμε, αλλά το βλέπω στα μάτια σας ότι είστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε. Και θα τις κερδίσουμε. Προχωράμε».

 

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με ομιλήτρια τη Θεανώ Φωτίου
Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου με ομιλήτρια τη Θεανώ Φωτίου




Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ