14/11/2018

Κ. Μπάρκας: Πρέπει να επιμείνουμε στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έλαβαν χώρα τον καιρό των μνημονίων, στην τραγωδία στο Μάτι και σε ένα τεράστιο πρόβλημα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία, τις ψευδείς ειδήσεις, αναφέρθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην εκπομπή « Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna. Συμμετείχαν ακόμη ο Κ. Κυρανάκης από τη Ν.Δ. και ο Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

«Ένας συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας από την Πρέβεζα μου είπε όταν φτάσετε στο σημείο να μου κόψετε 700 ευρώ, όπως μου μείωσε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, τότε θα αρχίσω να σας κάνω κριτική» υπογράμμισε ο Κώστας Μπάρκας αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό ζήτημα και συμπλήρωσε «Το λέω αυτό γιατί πρέπει να επιμείνουμε στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης: στην μη περικοπή των συντάξεων –κάτι που έκανε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-, τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019, την προώθηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μείωση της ανεργίας από 27% σε 19%. Επομένως, αφού συμβαίνουν καλά πράγματα, οφείλουμε να κάνουμε τη συζήτηση πάνω σ’ αυτή τη βάση».

Για την τραγωδία στο Μάτι, ο Κώστας Μπάρκας είπε ότι η κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά για την στήριξη των πληγέντων και την άμεση υλοποίηση των μέτρων ανακούφισής τους, τονίζοντας «αυτή η δουλειά δεν επικοινωνείται από τα Μ.Μ.Ε. Αξίζει να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη δουλειά, γιατί έχει γίνει μεθοδικά».

Για το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφορικά με τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας και τις δήθεν περικοπές των συντάξεων, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε «Είδα μια εφημερίδα προχθές, η οποία ενημέρωνε τον κόσμο με fake news και τίποτ’ άλλο. Το πρωτοσέλιδό της ήταν fake».

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του βουλευτή Πρέβεζας εδώ.