ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

02/01/2019

Τρ. Αλεξιάδης: Το 2018 έτος πολιτικής δικαίωσης και διάψευσης της καταστροφολογίας, το 2019 έτος πολιτικών μαχών και αγώνων - βίντεο

Τρ. Αλεξιάδης: Το 2018 έτος πολιτικής δικαίωσης και διάψευσης της καταστροφολογίας, το 2019 έτος πολιτικών μαχών και αγώνων - βίντεοΣημεία συνέντευξης του συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπ. Οικονομικών στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα (Γ. Παπαδάκης)

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης και μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε εκλογές όπως ονειρεύονται κάποιοι. Άλλωστε να μην ξεχνάμε, το 2018 ήταν μία χρονιά πολιτικής δικαίωσης για εμάς και πολιτικής διάψευσης της καταστροφολογίας και όλων αυτών των προβλέψεων περί εκλογών που είχαν κάποιοι. Και το 2019 είναι μία χρονιά πολιτικών μαχών και πολιτικών αγώνων, γιατί έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας. Για ποιο λόγο μία Κυβέρνηση που έχει μπροστά της να πάει σε τόσα θετικά μέτρα κοινωνικής ωφέλειας, όπως είναι οι ρυθμίσεις χρεών στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, όπως είναι η αύξηση του βασικού μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, οι συλλογικές συμβάσεις, το νέο σύστημα προστασίας δανειοληπτών, όπως είναι μία σειρά από άλλα ζητήματα, τα φορολογικά κίνητρα που ψηφίστηκαν και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, η μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών; Όταν έχουμε όλα αυτά μπροστά μας ,για ποιο λόγο να πάμε σε εκλογές;

.


Εμείς λοιπόν, θα δώσουμε την μάχη των Ευρωεκλογών με τα πολιτικά επίδικα και τα πολιτικά ζητήματα που υπάρχουν και θα φτάσουμε στην κατάλληλη ώρα (η πρώτη Κυβέρνηση μετά από πολλά χρόνια που θα ολοκληρώσει την θητεία της) και πιστεύουμε ότι θα είναι θετικά τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

.


Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη και στήριξη στην Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ειδικά στους οικονομικούς εισαγγελείς και στους εισαγγελείς διαφθοράς, που κάνουν πολύ καλή δουλειά . Εμπιστοσύνη και στήριξη διότι κάποιοι δυστυχώς, θέλουν να σταματήσουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουν. Σε καμία περίπτωση παρεμβάσεις από κανέναν σε κανένα επίπεδο, όπως γινόταν χρόνια πριν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν κάναμε παρεμβάσεις. Πολύ σωστά μετά από την δημοσιοποίηση του ονόματος του μάρτυρα υπήρχαν αναρτήσεις που σχολίαζαν. Διότι εδώ ξεχνάμε το βασικό, υπήρχε σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα; Υπήρχε σκάνδαλο Novartis; Υπήρχαν όλα αυτά για τα οποία η Ελληνική Δικαιοσύνη, έπρεπε να κάνει την έρευνα; Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη αν κάποιος είναι Υπουργός και έχει ως σύμβουλο κάποιον, ο οποίος είναι εμπλεκόμενος σε υπόθεση διαφθοράς. Εδώ πρέπει να διερευνηθούν όλα και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουν να συνδυαστούν τα δεδομένα από την Λίστα Λαγκάρντ, Λίστα Μπόργιανς και τις άλλες λίστες με τα σκάνδαλα Siemens, Novartis, κλπ.

.