ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

04/01/2019

Γ. Μπαλάφας: Η υπόθεση Μανιαδάκη είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο μεγάλο σίριαλ της διαπλοκής τους

Γ. Μπαλάφας: Η υπόθεση Μανιαδάκη είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο μεγάλο σίριαλ της διαπλοκής τουςΟ Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας χθες στο KONTRA CHANNEL, τόνισε μεταξύ άλλων :

Για την οικονομία και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

«Μετά το 2018, αυτό το έτος-τομή, με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ξεκινάει μια καινούργια χρονιά με βάσιμες θετικές προσδοκίες για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να υλοποιεί μέτρα που ενισχύουν την οικονομική κατάσταση των ελλήνων πολιτών.
Προτεραιότητά μας τα πιο αδύναμα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη. Μαζί με την μη περικοπή συντάξεων, το κοινωνικό μέρισμα, την κατά 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ, κορυφαία αλλαγή είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Τέλος, σημειώνω τη δήλωση του κ. Β. Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, ότι η αγορά κινήθηκε πολύ θετικά τις μέρες των γιορτών».

 

Για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού λόγω των παροχών της κυβέρνησης

«Ουδείς κίνδυνος υπάρχει. Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και προωθούνται για εφαρμογή έχουν κοστολογηθεί και κινούνται απολύτως εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων της οικονομίας μας. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να θέσουμε εν αμφιβόλω την αξιοπιστία που έχει πλέον απέναντι στους εταίρους μας η χώρα μας και η κυβέρνησή μας. Με την ευκαιρία διερωτώμαι πότε θα απαντήσει η ΝΔ στην ερώτηση του Υπουργού Οικονομικών για το κόστος του εξαγγελθέντος προγράμματός της;»

 

Για την υπόθεση Μανιαδάκη

«Η περίπτωση Μανιαδάκη και η διερεύνηση του σκανδάλου NOVARTIS φέρνει ξανά στην επιφάνεια την τερατώδη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος επί των κυβερνήσεων του παλαιού πολιτικού συστήματος. 23 δις. € η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η χώρα, 50 εκ. € μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.
Αυτό το γεγονός από μόνο του αναδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνησή μας στο χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής πολιτικών με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή η προσπάθεια θίγει άμεσα -και γι’ αυτό αντιδρούν, όπως αντιδρούν- όσους ευθύνονται για την άγρια διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Και αυτήν την προσπάθεια θα την προχωρήσουμε γιατί αυτό απαιτεί το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού. Η υπόθεση Μανιαδάκη είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο μεγάλο σήριαλ της διαπλοκής τους.»