20/02/2019

Ένας επίκαιρος και ίσως... προφητικός διάλογος του Δ. Παπαδημούλη με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ - βίντεο

Δημ. Παπαδημούλης προς Μ. Βεστάγκερ: Θα σας ενδιέφερε να συνεχίσετε ως Επίτροπος ή ενδεχομένως και με έναν πιο υψηλό ρόλο;

Μ. Βεστάγκερ: Προσπαθώ να είμαι ηπίων τόνων, αλλά θα έχετε διαπιστώσει ότι μου αρέσει η δουλειά μου. Θα ήταν προνόμιο για εμένα να εξακολουθήσω να υπηρετώ τους Ευρωπαίους πολίτες από αυτό το μετερίζι

Ένας επίκαιρος και ίσως... προφητικός διάλογος του Δημ. Παπαδημούλη με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ, στο Ευρωκοινοβούλιο, τον Οκτώβριο του 2018

.

Με αφορμή την έρευνα της εταιρίας BursonCohn&Wolfe (BCW), σε συνεργασία με το ειδικευμένο σε ευρωπαϊκά ζητήματα EURACTIV, που δημοσιεύθηκε στις 19/2 και αναδεικνύει ως πιο πετυχημένη Επίτροπο αλλά και ως καταλληλότερη διάδοχο του Ζ.Κ. Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν, την Μαγκρέτε Βεστάγκερ, παρατίθεται ο ακόλουθος διάλογος που είχε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μ. Βεστάγκερ με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη, τον Οκτώβριο του 2018 στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης της ΕπιτροπήςECONστην οποία είναι Τακτικό μέλος ο Δ. Παπαδημούλης, και ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστείέως και προφητικός, σίγουρα πάντως είναι επίκαιρος μετά τη δημοσίευση της εν λόγω πανευρωπαϊκής έρευνας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής (εδώ η πλήρης δημοσίευσή τους σε *pdf), ως πιο πετυχημένη Επίτροπος και ως καταλληλότερη διάδοχος του Γιούνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδεικνύεται η Μάγκρετ Βεστάγκερ,σε αντίθεση με το απογοητευτικό 4% που συγκεντρώνει στη σχετική ερώτηση ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν.

Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος του Δ. Παπαδημούλη με την Επίτροπο Βεστάγκερ:
Δημ. Παπαδημούλης:

«Κυρία Επίτροπε,

(...) Επειδή διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εσάς και τα μελλοντικά σας σχέδια και τη δουλειά σας στην Κομισιόν, θα σας ενδιέφερε, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της θητείας αυτής, να συνεχίσετε ως Επίτροπος, ή ενδεχομένως και με ένα πιο υψηλότερο ρόλο;»

Μ. Βεστάγκερ:

«(...) Το έχω ξαναπεί. Κάποιοι το ακούν, κάποιοι δεν θέλουν να το ακούσουν. Έχω άλλη μια θητεία ως Επίτροπος και δυνατότητα να είμαι Επίτροπος Ανταγωνισμού. Προσπαθώ να είμαι ηπίων τόνων, αλλά θα έχετε διαπιστώσει ότι μου αρέσει η δουλειά μου. Έχουμε τους συμβούλους, τις δικές σας συζητήσεις, τις διασκέψεις. Γίνονται καινούργια πράγματα, και είμαστε στη μέση μιας διαδικασίας. Θα ήταν προνόμιο για εμένα να έχω την ευκαιρία να εξακολουθήσω να υπηρετώ τους Ευρωπαίους πολίτες από το μετερίζι αυτό.

Ευχαριστώ».