ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

02/03/2019

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με ομιλήτρια την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με ομιλήτρια την Ολυμπία ΤελιγιορίδουΗ Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε στη Χαλάστρα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Προβλήματα και Προοπτικές στον Πρωτογενή Τομέα» με μεγάλη συμμετοχή αγροτικού κόσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Μάρδας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της:

Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική έκβαση μιας δυναμικής προσπάθειας ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε συνεργασία με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.

Η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μέτρων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά το 1/3, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς και το ακατάσχετο του λογαριασμού κατά 7.500 ευρώ που συνολικά με τα 1.250 ευρώ οδηγεί σε ακατάσχετο για τους λογαριασμούς των αγροτών στις 22 χιλιάδες ευρώ.

Στόχος μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής ώστε η αγροτική μας παραγωγή να είναι ανταγωνιστική και εξωστρεφής με προϊόντα ποιότητας και ταυτότητας.

 

 

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης με ομιλήτρια την Ολυμπία Τελιγιορίδου