05/03/2019

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την παρατεταμένη αέρια ρύπανση και την αφόρητη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Προβληματισμός στη Δυτική Θεσσαλονίκη για την παρατεταμένη αέρια ρύπανση και την αφόρητη δυσοσμία»

Δυσφορία προκαλεί στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις περιοχές του Κορδελιού και του Ευόσμου η πολυετής δυσοσμία και τα αρνητικά παρεπόμενά της. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις αιτίες της δυσοσμίας αλλά αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της, όπως τα μάτια που τσούζουν, τα κλειστά παράθυρα και την αδυναμία να βγουν στα μπαλκόνια τους, καθιστούν την καθημερινότητά τους αφόρητη.

Σύμφωνα με ανησυχητικά δημοσιεύματα από τον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι πολίτες θεωρούν ότι η δυσοσμία προέρχεται από τη σωρευτική περιβαλλοντική επιβάρυνση της δυτικής πλευράς της πόλης. Οι πολίτες επίσης συνδέουν το κοκτέιλ ρύπανσης στις περιοχές όπου ζουν, με τη δυσοσμία και τους ρύπους από τη λειτουργία διυλιστηρίων, μεγάλων αποθηκών πετρελαιοειδών και από άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε θα ανακοινωθούν επίσημα στους πολίτες οι αιτίες που προκαλούν τη δυσοσμία, στην οποία υποβάλλονται εδώ και χρόνια;
2. Αφού προσδιοριστούν οι αιτίες, με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να το αντιμετωπίσει;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος