20/03/2019

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και θα ενισχύσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις

Οι άθλιες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων και των παιδιών τους στα Βίλια και εναντίον προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα δείχνουν για μια ακόμη φορά το απεχθές πρόσωπο του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και θα ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Όλες οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, οι τοπικοί φορείς, οι αυτοδιοικητικές κινήσεις, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, τα πολιτικά κόμματα, οφείλουν να παλέψουν ενάντια στην ξενοφοβία και να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε όσους δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει άμεσα να συλλάβουν τους δράστες και να υπάρξει αποφασιστική απάντηση της Πολιτείας σε αυτές τις αποκρουστικές πράξεις.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής: Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να σταθούν απέναντι στον εκφασισμό, τη μισαλλοδοξία και το σκοταδισμό της κοινωνίας