ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

04/04/2019

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Σταύρο Αραχωβίτη

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Σταύρο ΑραχωβίτηΑπό την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Σταύρο Αραχωβίτη
Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Σταύρο Αραχωβίτη


 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο για τη «Νέα ΚΑΠ-Προοπτικές» με ομιλητή τον Σταύρο Αραχωβίτη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε ό,τι αφορά τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι «είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να χρηματοδοτήσει δράσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή. Πρόκειται για εργαλείο και όπως όλα τα εργαλεία, όταν χρησιμοποιηθεί σωστά παράγει αποτελέσματα, όταν όμως δεν χρησιμοποιηθεί σωστά δημιουργεί φαινόμενα όπως το παρελθόν που οδήγησαν στη χρεοκοπία».Ο κ. Αραχωβίτης ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις που διέπουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα ΚΑΠ και σημείωσε με έμφαση ότι “στη μετά μνημονιακή εποχη επιθυμούμε ένα παραγωγικό μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για την κοινωνία και τον παραγωγό» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αραχωβίτης που διευκρίνισε ότι, όσο η οικονομία βελτιώνεται, τόσο θα μπορούν να γίνονται δράσεις και να αποφασίζονται μέτρα, που θα ενισχύουν δυναμικά τον πρωτογενή τομέα. Κάνοντας μια αναδρομή, ο κ. Αραχωβίτης εξήγησε ότι η Ελλάδα που βρισκεται στην Ε.Ε από τις αρχές της δεκαετίας του 80, έχει λάβει δισεκατομμύρια ευρώ από τα Μεσογειακά Οργανωμένα Προγράμματα μέχρι τις πιο πρόσφατες ΚΑΠ, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που θα έπρεπε: «Έχουν δοθεί δισεκατομμύρια στον πρωτογενή τομέα αλλά δυστυχώς δεν είμαστε στο επίπεδο που θα έπρεπε να είμαστε και αυτό γιατί οι επιδοτήσεις χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο σαν συμπλήρωμα εισοδήματος, παρά σαν παράγοντας επένδυσης. Αυτό το μοντέλο δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.

Πηγή: www.agriniosite.gr

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία