ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

05/04/2019

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Κ. Αρβανίτη, Γ. Μουζάλα και Δημ. Πλουμπίδη - βίντεο

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Κ. Αρβανίτη, Γ. Μουζάλα και Δημ. Πλουμπίδη - βίντεοΑπό την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Κ. Αρβανίτη, Γ. Μουζάλα και Δημ. Πλουμπίδη


Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαμ ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ». Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Αρβανίτης, ο Γιάννης Μουζάλας και ο Δημήτρης Πλουμπίδης.

Ο Κ. Αρβανίτης για το θέμα της ακροδεξιάς ατζέντας

.

«Εγώ εισπράττω ένα κλίμα νίκης», είπε εισαγωγικά ο Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος στην περιοδεία του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες.

«Πάντα είχαμε μια λογική συμμαχιών ως Αριστερά», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην επικαιρότητα, ο Κώστας Αρβανίτης, πριν αναφερθεί αναλυτικά στην ακροδεξιά ατζέντα η οποία «είναι αποτέλεσμα της σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας που επιβλήθηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο σε έναν ολόκληρο λαό, τον δικό μας, με συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένες υπογραφές» κάνοντας μια αναδρομή από την Ολυμπιάδα ως την πτώχευση και την υπαγωγή στα μνημόνια.


Ο Κώστας Αρβανίτης διαχώρισε την «εγκληματική, νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» από την ακροδεξιά ατζέντα, της οποίας είναι σύμμαχος αλλά άλλο πράγμα.

Η ακροδεξιά είναι ατζέντα, είναι αντίληψη, είναι άποψη, κατέληξε ο Κ. Αρβανίτης, τονίζοντας: «Η Ευρώπη ποτέ δεν φοβήθηκε το μαύρο, το ναζιστικό τραίνο. Το κόκκινο φοβήθηκε, την Αριστερά φοβήθηκε, τον ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη πρωταγωνιστική στην Ευρώπη, που μπορεί να παίξει ρόλο καθοριστικό, διαμορφωτή, για το πώς θα έπρεπε να είναι η αριστερά της Ευρώπης».

Σημεία απο την ομιλία του Γιάννη Μουζάλα

.

Η απειλή της ακροδεξιάς είναι πιο σοβαρή από ποτέ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μεγαλύτερη απειλή όμως θεωρώ ότι είναι η υιοθέτηση από την παραδοσιακή δεξιά του λόγου και των πρακτικών της ακροδεξιάς και της υποχώρησης –μέσα στις δυνάμεις της- από τις αρχές του διαφωτισμού. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να ανασχέσουμε αυτή την ακροδεξιά στροφή, την ρητορική της οποίας έχει ενσωματώσει στον λόγο και τις πρακτικές της και η παραδοσιακή δεξιά. Η απάντηση της Αριστεράς σε αυτό πρέπει να είναι μικρές εφαρμόσιμες προτάσεις που να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η Αριστερά στην Ελλάδα έδειξε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση π.χ.: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλες τις χώρες, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου, καταπολέμηση της ανεργίας, βελτίωση των παροχών υγείας και των εργασιακών συνθηκών. Έχουμε πλέον την εμπειρία τόσο από το προσφυγικό όσο και από τα μνημόνια ότι η Ευρώπη μας αφορά άμεσα, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

 

Ο Δημ. Πλουμπίδης για την ανάγκη υπεράσπισης και αποτελεσματικής οργάνωσης του κοινωνικού κράτους

.

«Στα χρόνια της κρίσης μπήκαν στη ζωή μας κάποιοι τεχνοκρατικοί όροι . Αυτοί αρχίζουν και υποχωρούν μετά την επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα εκτός της μνημονιακής επιτήρησης», ανέφερε στο άνοιγμα της εισήγησής του ο Δημήτρης Πλουμπίδης, υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Ωστόσο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έδειξε κάτι που είχαμε αναδείξει και παλαιότερα», συνέχισε. Αναφέρθηκε στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και το πώς αυτό το φαινομενο είναι κάτι που κοστίζει ακριβά, όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο, αλλά και στο κοινωνικό.


Αναφερόμενος σε μια πρόσφατη ρήση του Ζίγκμουντ Μπάουμαν, υποστήριξε πως οι νέες διεθνείς σχέσεις εμποδίζουν τους λαούς να οραματιστούν έναν κόσμο ισότητας - και ανταυτού ανατρέχουν σε «ουτοπίες» του παρελθόντος, τους εθνικισμούς.

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το οποίο είμαστε υποψήφιοι, οφείλει να ανακόψει αυτή την τάση, ωστόσο κυριαρχείται από μια συντηρητική πλειοψηφία, που ωθεί τα πράγματα προς τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους», συμπλήρωσε, ενω τόνισε πως «οι συμμαχίες που έχει καταφέρει να σχηματίσει η Αριστερά είναι αυτές που πολλές φορές βάζουν εμπόδια σε αυτά τα σχέδια».

Στη συνέχεια, ως επαγγελματίας υγείας, μίλησε για τον συγκεκριμένο τομέα και τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας που έχουν πράγματι βελτιωθεί, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει αρνητικό αντίκτυπο, αντιθέτως μάλιστα, για τα δημόσια ταμεία. Στη συνέχεια παρουσίασε ορισμένα παραδείγματα και θέσεις για την οργανωτική και αποτελεσματική βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, αλλά και τη σύνδεσή τους με τις ευρύτερες κοινωνικές συνθήκες.

Βίντεο: www.left.gr

Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Κ. Αρβανίτη, Γ. Μουζάλα και Δημ. Πλουμπίδη
Από την εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου και της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τους Κ. Αρβανίτη, Γ. Μουζάλα και Δημ. Πλουμπίδη


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία