ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

06/04/2019

Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας

Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της Προοδευτικής ΣυμμαχίαςΟ Αλέξης Τσίπρας με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο


 

Σήμερα, Σάββατο, 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον γραμματέα της Κ.Ε, Πάνο Σκουρλέτη, τον Υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη. την εκπρόσωπο Τύπου, Ράνια Σβίγκου, και της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Στέργιο Καλπάκη, γραμματέα της Κ.Ε., τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, μέλος της Ε.Ε., τον Δημήτρη Χαλαζωνίτη,μέλος της Ε.Ε, τον Γιάννη Αργυρό, εκπρόσωπο Τύπου, την Χριστίνα Παπαδοπούλου, μέλος της Κ.Ε., την Ευγενία Αρσένη, μέλος της Κ.Εκαι τον Γιώργο Παπαβασιλόπουλο, μέλος της Κ.Ε.

Η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής συμμαχίας,   για την ανάσχεση του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς.

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας ιστορικής συμφωνίας, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία βάζει τέλος στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, προάγει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συμπόρευσης των αριστερών και των προοδευτικών δυνάμεων,  ώστε να υπάρξουν κοινές απαντήσεις στις προκλήσεις της νέας περιόδου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κείμενο προγραμματικής συμφωνίας,  το οποίο και θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα. 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία