ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

08/04/2019

Συνάντηση του Αντώνη Ρέλλα με τον Χαράλαμπο Χριστόπουλο και την Κορίνα Ρεπούση

Συνάντηση του Αντώνη Ρέλλα με τον Χαράλαμπο Χριστόπουλο και την Κορίνα ΡεπούσηΣυνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Αντώνη Ρέλλα με τον υπεύθυνο λειτουργίας συντονιστικού μηχανισμού, Χαραλάμπο Χριστόπουλο για ζητήματα αναπηρίας και με την Κορίνα Ρεπούση του τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντώνης Ρέλλας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 12.00 μ.μ., πραγματοποίησε συνάντηση με τον κύριο Χαράλαμπο Χριστόπουλο, υπεύθυνο λειτουργίας του Συντονιστικού Μηχανισμού για τα ζητήματα Αναπηρίας.

Στη συνάντηση συζήτησαν θέματα σχετικά με την ισότιμη συμμετοχή των Κ/κωφών και αναπήρων στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ο Αντώνης Ρέλλας παρουσίασε την Ενημερωτική έκθεση για «Τα πραγματικά δικαιώματα ψήφου στις ευρωεκλογές των ατόμων με αναπηρία», με εισηγητή τον Krzysztof Pater, του τμήματος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής «Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και δικαιώματα του πολίτη».

Προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία για την άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε νομικά και τεχνικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Κ/κωφοί/ές και οι ανάπηρες/οι πολίτισσες/ες στην Ελλάδα, όπως τη στέρηση του εκλογικού δικαιώματος, την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία καθώς και στα εκλογικά κέντρα και υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων.

Στον ίδιο χώρο υπήρξε συνάντηση του Αντώνη Ρέλλα με την κυρία Κορίνα Ρεπούση, του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρίστατο και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Χρηστάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των Κ/κωφών και αναπήρων.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία