ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

09/04/2019

Γ. Μπαλάφας: Δική μας υπόθεση είναι να μην κουκουλώνουμε - βίντεο

Γ. Μπαλάφας: Δική μας υπόθεση είναι να μην κουκουλώνουμε - βίντεοΣυνέντευξη του βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ στον «ALPHA»

.

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου, τόνισε, μεταξύ άλλων :

Για τις δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο της Novartis και τις αντιδράσεις από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

«Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του στο Open παραδέχθηκε ότι υφίσταται σκάνδαλο Novartis και ότι «δεν είναι όλοι εκ των προτέρων αθώοι». Υπάρχει σκάνδαλο και είναι διεθνές. Το FBI είναι αυτό που μας το γνωστοποίησε και, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι εισαγγελείς διαφθοράς, υπάρχει ζημία πάνω από 3δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο. Από εκεί και έπειτα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη την οποία και εμπιστευόμαστε.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Δικαιοσύνης, ένας παραπέμπεται, για 4 από τους εμπλεκόμενους η υπόθεση αρχειοθετείται εφόσον δεν εμπλέκονται, ενώ για πέντε ακόμα πολιτικά πρόσωπα η έρευνα συνεχίζεται. Επιπλέον, αναμένεται να κληθούν 20 μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

Δεν κανονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει η Δικαιοσύνη ούτε έχουμε καμία επιρροή στο δικαστικό σώμα. Επομένως, το με τι ρυθμούς κινείται και με ποιον τρόπο διενεργεί την έρευναη Δικαιοσύνη δεν είναι δική μας υπόθεση. Δική μας υπόθεση είναι να μην κάνουμε αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια - να μην κουκουλώνουμε.

Κάνουν σαν να πέφτουν από τα σύννεφα, θα πρέπει να έχουμε και λίγη συναίσθηση. Η αντιπολίτευση μιλάει για «σκευωρίες» και συμπεριφέρεται λες και δεν έχουν υπάρξει πάμπολλες περιπτώσεις με αλλεπάλληλα σκάνδαλα που την βαρύνουν τα τελευταία χρόνια».