ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

11/04/2019

Τρ. Αλεξιάδης: Απαράδεκτο πολιτικοί να διεκδικούν ειδικό άσυλο από την δικαιοσύνη και ελεγκτικές διαδικασίες

Τρ. Αλεξιάδης: Απαράδεκτο πολιτικοί να διεκδικούν ειδικό άσυλο από την δικαιοσύνη και ελεγκτικές διαδικασίεςΣτο Alpha Ρεπορτάζ βρέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης και μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Εγώ αγανακτώ ως πολίτης και ως πρώην Υπουργός, όταν πολιτικοί που έχουν ψηφίσει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο στην Βουλή, όταν οι πολιτικοί έχουν αρκετά οικονομικά, νομικά και άλλα προνόμια (σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες) και όταν έρχεται η ώρα κάποια ελεγκτική διαδικασία ή η δικαιοσύνη να φτάσει σε αυτούς και να τους ελέγξει, όπως κάνει για όλους τους πολίτες, να διεκδικούν ένα ειδικό απαραβίαστο χώρο, ένα ειδικό άσυλο. Το λέω ειδικά ως παρατήρηση γιατί βλέπω πολιτικούς όταν έρχεται η ώρα είτε να ελεγχθούν από υπηρεσίες είτε η δικαιοσύνη να ασχοληθεί μαζί τους, φωνάζουν να μην τους πειράξουν διότι είναι κάτι ``ιδιαίτερο``. Είναι απλοί πολίτες και πρέπει να ελεγχθούν όπως όλοι. Πρέπει λοιπόν να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της για όλους και εμείς να στηρίξουμε την δικαιοσύνη Εδώ να συγκρίνουμε τον πολιτικό πολιτισμό της Ρένας Δούρου που όταν υπήρχε η ιστορία με την δικαιοσύνη είπε βεβαίως και θα ακολουθήσω την διαδικασία και έχει ένα χρονικό όριο αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι, όταν έρχεται η ώρα και τους καλεί η δικαιοσύνη, κάνουν μηνύσεις στους δικαστές και στους εισαγγελείς και φωνάζουν για σκευωρία.

Πολιτικό θέμα βεβαίως και υπάρχει. Αν διαβάσει κάποιος την δικογραφία, υπάρχει. Όταν για παράδειγμα κάποιος αποφασίζει ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να πωληθεί φθηνότερα να πωληθεί ακριβότερα, αυτό είναι πολιτικό θέμα. Δεν θα μπω στο ποινικό, αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης η οποία θα ερευνήσει και θα πει αν υπάρχει ποινικό θέμα και την εμπιστευόμαστε σε αυτό.

Ακούω επιχειρήματα για διαπόμπευση. Δεν μπορώ να δεχτώ πολιτικούς που διαπόμπεψαν φτωχές γυναίκες, με σοβαρά προβλήματα υγείας, βγάζοντας φωτογραφίες τους δημόσια και τώρα να λένε δεν θέλουμε διαπόμπευση, επειδή τους ερευνά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της χωρίς κανένα εκφοβισμό ή πίεση. Αυτά που έχουμε στην υπόθεση Novartis έχουν έρθει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής και είναι και θέματα που έχει ερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη και ελεγκτικές υπηρεσίες. Αλλά επειδή ακούγονται τα περί σκευωρίας, το αφήγημα δεν ταιριάζει με τις απαλλαγές πολιτικών προσώπων. Εάν υπήρχε σκευωρία δεν θα υπήρχαν απαλλαγές πολιτικών προσώπων. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και το επόμενο διάστημα θα δούμε πάρα πολλά. Σε αυτούς που λένε ότι δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμό, υπενθυμίζω  ότι σε άλλες υποθέσεις πολιτικών που καταδικάστηκαν, δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς τράπεζας.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία