ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

11/04/2019

Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα

Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη ΛάρισαΑπό την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα
Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα


 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Θεοδόσης Πελεγρίνης και Όλγα Νάσση μίλησαν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Λάρισα.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη:

- Την πρωτοβουλία για την προοδευτική συμμαχία την ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια στην Ευρωβουλή, με συγκεκριμένη ατζέντα, και ήδη έχει θετικό αποτύπωμα στη θέση της Ελλάδας και την πορεία της χώρας στην ΕΕ.

- Χάρη στη διεύρυνση των ερεισμάτων και την προοδευτική συμμαχία μπορέσαμε να βγούμε από τα μνημόνια, να ακυρώσουμε την περικοπή συντάξεων, να έχουμε στηρίγματα, να πετύχουμε την αύξηση κατώτατου μισθού, επιστροφή της πρώτης δόσης από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

- Βλέπετε πολιτικούς αρχηγούς από τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά να προτείνουν τον Τσίπρα και τον Ζάεφ για Νόμπελ Ειρήνης, να στηρίζουν το έργο μας και όσα πετύχαμε μέχρι τώρα, να στηρίζουν το δημοκρατικό μέτωπο που «χτίζουμε» κατά της ακροδεξιάς.

- Βλέπετε ακόμη και συντηρητικούς ευρωβουλευτές του ΕΛΚ να συνυπογράφουν την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα, βλέπετε τους Μπούλμαν και Τίμερμανς να έρχονται στην Αθήνα και να κάνουν μάθημα υπέρ της προοδευτικής συνεργασίας στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και να επαινούν τον Τσίπρα.

- Η πρότασή μας θέτει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων αναπτυξιακών πολιτικών, την ενδυνάμωση όλων των πτυχών της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους ευρύτερα. Είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς να προχωρήσει μπροστά, απέναντι στο υβρίδιο δεξιάς-ακροδεξιάς.