ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

13/04/2019

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Πέλλας με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά

Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Πέλλας με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου στα ΓιαννιτσάΑπό την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Πέλλας με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά
Από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Πέλλας με ομιλήτρια την Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά


 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε ανοιχτή πολιτική στα Γιαννιτσά για την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους  με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της υπουργού:

✔ Η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο δρόμους. Αυτόν της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αυτόν της παλινόρθωσης του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και της απόλυτης κυριαρχίας των ελίτ έναντι της κοινωνικής πλειοψηφίας.

✔ Η Συμφωνία των Πρεσπών ανέδειξε μια σαφέστατη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιάς συντήρησης και της αδράνειας.

✔ Η ΝΔ στο Μακεδονικό έπιασε πάτο πολιτικά και ηθικά. Ταυτίστηκε με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά. Η ελληνική κοινωνία, οι πολίτες όλης της χώρας και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας όσο ενημερώνονται για τη συμφωνία τόσο απορρίπτουν την ακροδεξιά γραμμή της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της.

✔ Οι ευρωεκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, πρέπει να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο της ελληνικής κοινωνίας με τις δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος και να επαναβεβαιώσουν την επιλογή της συλλογικής προόδου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ανάπτυξης.