15/05/2019

Κ. Κούνεβα: Είμαστε και πάλι στο πλευρό της Δ. Τσιαντάκη

Δήλωση της Ευρωβουλεύτριας και υποψήφιας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας

Με αφορμή τη εκ νέου συζήτηση στην Ολομέλεια του ΑΠ της αίτησης αναίρεσης της ποινής δεκαετούς φυλάκισης που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο Δήμητρα Τσιαντάκη, η ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αύριο, Πέμπτη, 16 Μαΐου, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητείται και πάλι η υπόθεση της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από τον Βόλο που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για το ασήμαντο αδίκημα, πριν από είκοσι χρόνια, να αλλάξει το ενδεικτικό του δημοτικού, ώστε να μπορέσει να δουλέψει και να θρέψει τα παιδιά της. Χάρη στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης η εκτέλεση της ποινής της ανεστάλη και η Δήμητρα αποφυλακίστηκε, ενώ η εισαγγελέας του Τμήματος του Αρείου Πάγο όπου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της ποινής της τον περασμένο Φεβρουάριο πρότεινε την απαλλαγή της. Ωστόσο, οι δικαστές του τμήματος παρέπεμψαν το θέμα στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, που συνεδριάζει αύριο. Η Δήμητρα Τσιαντάκη έχει ανάγκη και αύριο τη στήριξη και υποστήριξή μας, για να ολοκληρωθεί η δικαίωσή της και η απαλλαγή της από τη σκληρή και άδικη ποινή. Θα είμαστε πάλι δίπλα της».