18/09/2019

Έφη Αχτσιόγλου: Διπλή δειλία και ακραίος τακτικισμός του κ. Μητσοτάκη για τη Novartis

Σημεία συνέντευξης της  βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον “Realfm”

«Διπλή δειλία και κίνηση ακραίου τακτικισμού του πρωθυπουργού, για να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες», χαρακτήρισε τη στάση του κ. Μητσοτάκη για τη Novartis η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο “Realfm”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση προανακριτικής από τη ΝΔ για τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά όχι για τον κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι «ή ο κ. Σαμαράς είναι ένας ακραίος συκοφάντης και δεν υπάρχει θέμα σκευωρίας ή ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή μας είχε κάνει μία ολόκληρη σκευωρία. Και τα δύο μαζί δεν μπορεί να ισχύουν. Άρα, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει και να αφήσει τους τακτικισμούς για να κρατήσει εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα του».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι πρωτοφανές να επιχειρείται η δίωξη αυτών που κινήθηκαν για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε ένα τεράστιο ποσό πολλών δισ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας και η δική μας κυβέρνηση το ανέδειξε και ξεκίνησε η έρευνα αυτού του σκανδάλου».Tώρα, πρόσθεσε, «ξεκινά μία υπόθεση -υποτίθεται- δίωξης αυτών που ανέδειξαν το ζήτημα, η οποία θα καθυστερήσει, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τη διερεύνηση του σκανδάλου. Είναι, μέσα σε όλα, και μία κατ’ ουσίαν παρεμπόδιση της περαιτέρω διερεύνησης αυτού του μεγάλου σκανδάλου που κόστισε οπωσδήποτε στον ελληνικό λαό».

Για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τους μισθούς η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η ΝΔ «δείχνει να έχει μία αλλεργία σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά την τόνωση μισθών και εργατικών δικαιωμάτων» και «ισχυρίζεται πως είναι αγράμματος και αμόρφωτος όποιος υποστηρίζει ότι μέσα από την αύξηση των μισθών μπορεί να τονωθεί και η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας», όμως, πρόσθεσε, «μεταξύ των οικονομολόγων υπάρχει εδώ και δεκαετίες η συζήτηση αναφορικά με την ανάπτυξη η οποία κινείται μέσα από την τόνωση των μισθών και της ενεργούς ζήτησης».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι και στο παρελθόν είδαμε τη ΝΔ «να υιοθετεί το δόγμα που έλεγε πως “αν μειώσω τους μισθούς θα τονώσω την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”. Ένα δόγμα το οποίο όξυνε την ανεργία στο 28% και δημιούργησε μία γενιά εργαζομένων φτωχών». Φαίνεται, σημείωσε, ότι «για τη ΝΔ εξακολουθεί να υπάρχει εκείνη η αντίληψη, την οποία ακούγαμε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι φταίνε που μπήκαμε στην κρίση γιατί ζούσανε πέρα από τις δυνατότητές τους, ότι η αύξηση των μισθών είναι αυτή που δημιουργεί υφεσιακές κρίσεις. Προφανώς κατά τη λογική τους για τη νέα υφεσιακή κρίση που μαίνεται πάνω από τη Γερμανία φταίνε οι παχυλοί μισθοί των Γερμανών μισθωτών».